Fonduri europene 2015. Cum vor fi verificaţi funcţionarii care gestionează fondurile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fonduri europene 2015
Fonduri europene 2015

Funcţionarii care lucrează cu programe de fonduri europene vor fi verificaţi în ceea ce priveşte performanţele pe care le au.

România va aplica începând de anul acesta un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene. De asemenea, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007 - 2013 va fi modificat pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata funcţionarilor implicaţi în sistemul de implementare a fondurilor europene. 

Fonduri europene 2015. Bani pentru proiecte în agricultură

O altă informaţie importantă care se referă la fonduri europene 2015 vine de la reprezentanţii Ministerului Agriculturii. Acesta spun că începând de luna viitoare se dă undă verde pentru accesarea de fonduri europene. Astfel, din luna februarie sunt acceptate primele proiecte pentru accesare fonduri europene 2015, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020. 

Acest program pentru accesare de fonduri europene 2015 are 15 măsuri de finanţare, iar bugetul total este de 9,85 de miliarde de euro. 

   

Ministerul Agriculturii spune că fondurile pentru agriculturi, care vor fi pe lista de accesare fonduri europene 2015, se referă la diminuarea distanţei între producător şi consumatorul final, iar un foarte mare accent se va pune pe ferma de familie. Cei care vor depune proiecte pentru accesare fonduri europene 2015 în agricultură vor putea lua bani şi pentru dezvoltarea producţiei. 

   

Mai exact, asta înseamnă că un fermier care va depune un dosar pentru a obţine fonduri europene într-un proiect agricol ar lua 50% din bugetul de care are nevoie, iar jumătate trebuie să-i asigure el. Însă dacă depune şi un proiect de procesare, gradul de finanţare ar putea ajunge până la 70% bani europeni nerambursabili.  

Accesare fonduri europene 2015. Bani nerambursabili pentru tinerii fermieri

Din luna februarie, tinerii fermieri vor putea obţine până la 50.000 de euro fonduri europene nerambursabile pentru a dezvolta o afacere la ţară.

Pentru ca proiectul să fie eligibil, tânărul fermier trebuie să aibă până în 40 de ani şi să practice activităţi agricole. „O altă măsură pe care o avem în vedere este cea care ne va permite să contribuim la întinerirea forţei de muncă din agricultura, respectiv măsura pentru tinerii fermieri, prin care aceştia vor beneficia de fonduri europene nerambursabile în valoare de 50.000 de euro nerambursabili”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite