Filiala CFR Marfă pentru reparaţii şi întreţinere a cerut intrarea în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Comercială Întreţinere şi Reparaţii Locomotive şi Utilaje CFR IRLU, filială a CFR Marfă, a solicitat în instanţă intrarea în insolvenţă, cererea fiind înregistrată săptămâna trecută la Tribunalul Bucureşti.

CFR IRLU a fost înfiinţată în anul 2001, prin externalizarea activităţii de reparaţii locomotive din cadrul CFR Marfă. Compania realizează lucrări de revizii, reparaţii şi modernizări locomotive atât pentru operatori feroviari locali, cât şi din străinătate.

Potrivit informaţiilor raportate la Ministerul de Finanţe, filiala CFR Marfă a încheiat anul trecut cu afaceri de 86,1 milioane lei, pierderi de 32,1 milioane lei şi un număr mediu de 1.710 salariaţi. Datoriile CFR IRLU au totalizat 96 milioane lei la finele lui 2013.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI la o restructurare agresivă a transportatorului feroviar de marfă şi continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic, după ce vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către Grup Feroviar Român a eşuat anul trecut.

În cadrul programului de restructurare, compania controlată de stat prin Ministerul Transporturilor a anunţat disponibilizarea a 2.500 de oameni în luna iulie, aproape 30% din numărul total de angajaţi.


Mai puteţi citi: 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite