FGA a publicat lista potenţialilor creditori ai Euroins

0
Publicat:

Fondul de garantare a Asiguraţilor (FGA) a recepționat 61.004 dosare neachitate de către asigurătorul Euroins, precum şi 3,95 milioane de poliţe de asigurare.

ASF a retras autorizația de funcționare a Euroins în martie, Foto: News.ro
ASF a retras autorizația de funcționare a Euroins în martie, Foto: News.ro

Potrivit datelor FGA, cele 3,950,240 de polițe de asigurare se împart în: polițe RCA-2.782.279 și non RCA-1.167.961.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor a publicat, conform obligaţiilor stabilite prin lege, Lista potenţialilor creditori de asigurări ale căror creanţe au rezultat din evidenţele transmise de Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA", au transmis reprezentanții FGA.

Astfel, pe baza evidenţelor şi documentelor preluate de la asigurător, Fondul întocmeşte lista potenţialilor creditori de asigurări şi asigură publicarea acesteia pe site-ul propriu.

Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai Societății Euroins Asigurare - Reasigurare S.A că, potrivit art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, cu respectarea dispozițiilor legale, după parcurgerea de către creditorul de asigurări a procedurii administrative de plată reglementate de Legea nr. 213/2015.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvență, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.”, informează FGA.

Conform legii, „aprobarea sau, după caz, respingerea sumelor pretinse de petenţi este de competenţa Comisiei Speciale" a FGA.

Potrivit legii, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvenţă poate formula o cerere de plată motivată, adresată Fondului, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drept.

Procedura de faliment nu a fost deschisă în Instanță, așadar, termenul limită de depunere a cererilor de plată nu curge.”, mai arată sursa citată

Formularele cererilor de plată sunt disponibile online:

- Anexa 9-restituire primă: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă

- Anexa 10-cerere pentru acordarea despăgubirilor: Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis pe data de 16 martie să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite