Fenechiu: „Până la jumătatea lunii mai vom avea lista scurtă cu participanţii la privatizarea CFR Marfă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că ar fi cel mai fericit dacă până în 20 iunie s-ar putea privatiza CFR Marfă, precizând că până la jumătatea lunii mai va avea lista cu cei care şi-au exprimat intenţia de a participa la privatizare, iar în iunie rămâne desemnarea câştigătorului.

"Până la jumătatea lunii mai vom avea lista scurtă cu cei care şi-au exprimat oficial cu adevărat intenţia de a participa la privatizarea CFR Marfă şi în iunie rămâne desemnarea câştigătorului", a precizat Fenechiu, potrivit Mediafax. 

Declaraţiile au fost făcute după audierea lui Fenechiu la comisiile parlamentare de industrii privind aprobarea bugetului pe 2013. Fenechiu a arătat că este un termen ambiţios, dar că are de gând să privatizeze CFR Marfă.

"De ce este un termen ambiţios? Pentru că cei care asigură consultanţa mi-au dat un termen de sfărşitul lunii octombrie şi am tras de toate termenele pentru a reuşi să o facem cât mai repede. Asta nu înseamnă că facem orice artificiu să nu privatizăm CFR Marfă, aici nu ne jucăm, am discutat cu FMI, am promis că facem această privatizare şi o vom face", a adăugat Fenechiu.

El a mai spus că sunt multe companii din ţări puternice din Europa interesate în privatizarea CFR Marfă.

"Cred că dacă nu va fi privatizată CFR Marfă, nu voi mai fi ministru, pentru mine este o responsabilitate uriaşă şi o iau în serios", a mai arătat Fenechiu, adăugând că nu i s-a spus acest lucru la şedinţa de guvern.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că privatizarea CFR Marfă a devenit "prioritatea numărul 1", după ce în urmă cu o săptămână spunea că va solicita ca această companie să nu mai fie trecută în proprietate privată.

"Prioritatea numărul 1 astăzi o reprezintă privatizarea CFR Marfă. Este un lucru pe care au nu mi l-aş fi dorit, am spus asta şi reprezentanţilor FMI. Nu mi l-aş fi dorit pentru că şi reprezentanţii FMI şi cei ai CE ne-au recomandat permanent să preluăm modele de succes, iar toate ţările din Europa au companii de transport marfă de stat. Din nefericire situaţia economico-financiară a companiei de transport marfă nu permite redresarea ei decât în condiţiile în care avem o infuzie de capital din partea unui investitor privat", a spus ministrul.

Fenechiu a mai anunţat că şi-a asumat prin scrisoarea de intenţie cu FMI ca CFR Marfă şi CFR Călători să treacă la managementul privat până la sfârşitul lunii februarie, iar toate celelalte companii, inclusiv Metrorex, până la sfârşitul lunii aprilie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite