Articol publicitar

EVERGENT Investments a fost autorizat ca Fond de investiţii alternative

0
0
Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al EVERGENT Investments.
Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al EVERGENT Investments.

Compania EVERGENT Investments a fost autorizată ca Fond de investiţii alternative, destinat investitorilor de retail, cu o politică de investiţii diversificată, închis şi autoadministrat, conform deciziilor şedinţei ASF din 23 iunie 2021, publicate pe website-ul ASF.

Astfel, s-a finalizat tranziţia de la AOPC (vechea formă de reglementare), EVERGENT Investments devenind fond de investiţii alternative (FIA), cadrul unitar de reglementare în UE.

„Suntem investitori pe termen lung, de aceea a genera performanţă în investiţii este un obiectiv esenţial în activitatea noastră. Autorizarea ca fond de investiţii alternativ deschide un nou capitol în existenta companiei şi ne permite să acceleram directia strategică de a investi în proiecte de tip private equity. Filozofia noastră de investiţii este concentrată pe creştere şi avem acum un univers lărgit al oportunităţilor prin posibilitatea de a investi în portofolii de active imobiliare, în obligaţiuni corporative neadmise la tranzacţionare, părţi sociale ale societăţilor cu răspundere limitată ale căror situaţii financiare anuale sunt auditate conform legii şi alte instrumente.

Suntem încrezători că o administrare activă susţinută a portofoliului EVERGENT va multiplica semnificativ capitalul acţionarilor noştri. Portofoliul nostru listat este construit printr-o alocare dinamică, diferită de structura indicilor BVB, prin urmare, avem capacitatea de a genera alfa şi a arăta randamente cu două cifre ale activelor noastre, pentru acţionari. Autorizarea ca FIA, cu noile limite şi instrumente investiţionale, poate adăuga valoare activelor noastre prin expunerea pe diverse  instrumente financiare derivate cu încadrare în profilul de risc mediu, atât în scop de acoperire a riscurilor, cât şi în scop investiţional. Noi, comunitatea de investiţii, împreună cu BVB vom crea într-o perioadă optimă cadrul necesar funcţionării CCP, dar şi listării de instrumente financiare derivate specifice unor astfel de operaţiuni.

În contextul Green Deal, am putea fructifica oportunităţi oferite de tranzacţionarea de certificate verzi, certificate de emisii de gaze cu efect de seră sau alte instrumente care pot aduce un plus de randament acţionarilor noştri.

Prin majorarea limitei valorii numerarului sau echivalente de la 10 la 20% din activele EVERGENT ne putem asigura în permanenţă lichiditatea necesară fructificării unor oportunităţi investiţionale într-un timp foarte scurt.

Proiectele private equity ne diferenţiază faţă de ceilalti actori ai pieţei şi aduc un raport excepţional risc/randament, cu profit semnificativ pe termen lung pentru acţionarii noştri. Sprijinim companiile în care investim pentru a-şi atinge potenţialul maxim. Prin urmare, noul cadru FIA ne permite alocarea pana la 40% din active în acest tip de proiecte. Ca perspectivă de investiţii în următorii ani, vom continua expunerea în agribusiness şi real estate, dar ne putem dezvolta activitatea şi in domenii care interferează cu cele două mari teme de actualitate: evoluţia tehnologică şi transformarea mediului înconjurător. De exemplu, ne îndreptăm atenţia în a găsi şi dezvolta companii cu tehnologie pentru resurse curate (apa, sol, aer) şi energie verde (fotovoltaic).

Ne-am propus ca activitatea companiei noastre să sprijine întreaga comunitate. La scară mai mare, investiţiile noastre joacă un rol economic şi social, prin alocarea de capital către companiile cu perspective de prosperitate pe termen lung, care se aliniază cu principiile ESG. Îndeplinirea acestei responsabilităţi necesită un efort comun al întregului mediu antreprenorial şi instituţional.

De aceea, vom exploata în mod transparent noile oportunităţi în acord cu Codul de guvernanţă corporativă al EVERGENT Investments, cu informarea continuă a investitorilor şi a autorităţilor de reglementare. Noi am înţeles că transparenţa, dar si libera circulaţie a capitalului sunt lucruri esenţiale pentru Uniunea Europeană, pentru România şi pentru dezvoltarea accelerată a pieţei noastre de capital.”, a declarat domnul Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments, compania de investiţii financiare cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity.

Elementele cheie ale strategiei EVERGENT Investments, compania listată cu cea mai mare capitalizare din România, se bazează pe o alocare a resurselor care să asigure dezvoltarea sustenabilă a activităţii EVERGENT Investments şi satisfacerea intereselor acţionarilor, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

EVERGENT Investments  are expunere pe piaţa de capital din România, în principal în acţiuni listate ale companiilor din sectoarele bancar şi energetic, în paralel cu implementarea unor proiecte de tip private-equity care să asigure un plus de randament pe termen lung. De asemenea, poate investi şi în fonduri de investitii, instrumente monetare şi titluri de stat. Aceste investiţii gestionează optim lichidităţile temporare ale societăţii, mai ales în momente în care pieţele traversează momente de volatilitate ridicata. Societatea poate investi şi în instrumente financiare derivate în scopul de a-şi îndeplini obiectivele sale de investiţii, cu încadrarea în profilul de risc mediu atât în scop de acoperire a riscurilor cât şi in scop investiţional. Principiile selectării instrumentelor financiare din portofoliul EVERGENT Investments au intotdeauna la bază obţinerea de randamente superioare şi gestionarea  riscului asociat.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite