Articol publicitar

Electra Instal - Un pas firesc pentru tehnologie, un pas mare pentru omenire

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO diz-abled.com
FOTO diz-abled.com

Tehnologia îşi urmează zi de zi cursul, avansează, îşi îmbunătăţeşte şi înmulteşte funcţiile, îşi sporeşte aplicabilitatea, pătrunde în domenii noi şi înlocuieşte măsurile clasice de iluminat, de gătit, de curăţat şi îngrijit produsele vestimentare şi, desigur, măsurile de securitate.

Electra Instal este unul dintre distribuitorii de securitate tehnologizată, minimizând riscurile cărora sunt expuse locuinţele de persoane prin instalarea de interfoane şi videointerfoane. 

Psihologul Abraham Maslow, cunoscut pentru crearea ierarhiei nevoilor umane, susţine că nevoia de securitate este pe a doua treaptă în această ierarhie, imediat după nevoile fiziologice, pentru conservarea sănătăţii psihologice.

Această teorie este confirmată de practicile umane încă de la începutul evoluţiei oamenilor, când aceştia locuiau în peşteri, la adăpostul rocilor, ori în triburi unde existau santinele care vegheau asupra grupului.

Metodele de apărare a teritoriului şi a propriei persoane au evoluat în timp, iar în zilele noastre aceste practici au devenit puţin mai impersonale, însă mult mai eficiente: pietrele de la gura peşterii au fost înlocuite cu porţi, iar porţile, în funcţie de amplasarea şi rolul lor, au fost accesorizate cu diferite dispozitive.

Între cele mai eficiente mecanisme de apărare a proprietăţii sunt videointerfoanele, care permit interogarea nou-veniţilor şi limitarea accesului lor pe proprietate. Sistemele de alarmă şi securitate pot fi şi ele de ajutor, însă video interfoanele şi interfoanele funcţionează ca metodă de prevenire a necazurilor, în timp ce sistemele de alarmă ajută la accelerarea constatării faptelor deja intervenite.

Videointerfoanele - un pas firesc pentru tehnologie, un pas mare pentru siguranţa personală

Mersul firesc al lucrurilor este evoluţia, iar tehnologia se înscrie cu succes în această tendinţă: dispozitivele electrice şi electronice devin mai eficiente, de dimensiuni mai mici, mai uşor de instalat şi de manevrat şi tot aşa mai departe.

Interfoanele, la rândul lor, au evoluat şi ele: de la intercom-ul cu fâsâit şi bârâit şi cu zeci de butoane s-a ajuns la interfoane smart, videointerfoane. Interfoanele şi videointerfoanele digitale nu mai lipsesc acum de la intrările scărilor de bloc sau de la porţile caselor, fie ele construite individual, fie construite de către dezvoltatori imobiliari în ansambluri rezidenţiale moderne.

Ce funcţii au interfoanele moderne? Echipamentele oferite de Electra Instal fac parte din categoria interfoanelor şi videointerfoanelor smart, oferind posibilitatea de monitorizare audio şi video cu posibilitatea de comunicare bidirectională, opţiunea de a stabili durata apelului, nivele diferite de volum şi selectarea sunetului de apel, opţiunea “mute” şi opţiunea de monitorizare video nocturnă.

Mihail Bogdan Tănase, Director General al companiei Electra Instal, afirmă că “sunt tot mai mult cerute în ultima vreme, în special pentru cartierele rezidenţiale, interfoanele Duplex, pentru că oferă toate aceste facilităţi. Tastaturile Touch capacitive realizate pe sticlă, atât la panourile exterioare, cât şi la posturile interioare, reprezintă cea mai avansată tehnologie în domeniu, iar Electra Instal a fost printre primele companii care au implementat această soluţie. În plus, ecranele de sticlă pentru produsele smart sunt securizate printr-un proces chimic de întărire, având o protecţie la spargere şi zgâriere asemănătoare cu cea a smartphone-urilor. Fiecare device are, în medie,  durata de viaţă de 8 ani, deci investiţia este amortizată în timp”. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri