E-Distribuție a reconectat 78% dintre clienții afectați de fenomenele meteo la rețeaua de energie

0
Publicat:

Echipele Reţele Electrice Dobrogea au reconectat la reţea încă 25.000 clienţi din zonele afectate de fenomenele meteorologice de Cod roşu, astfel că a fost reluată alimentarea cu energie electrică pentru 78% din numărul total de clienţi a căror alimentare a fost întreruptă.

foto fire de curent acoperite de zăpadă
E-Distribuție a reconectat 78% dintre clienții afectați de fenomenele meteo la rețeaua de energie

La ora 13:00, echipele lucrau în continuare pentru remedierea unor defecte în reţele care deservesc circa 61.000 clienţi din 99 de localităţi, din care 32.000 în judeţul Constanţa, 19.000 în Tulcea, 9.000 în Călăraşi şi 1.000 în Ialomiţa”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, durata intervenţiilor rămâne mai mare decât în mod normal întrucât, deşi condiţiile meteo s-au ameliorat, accesul este în continuare dificil în multe zone din cauza zăpezii şi noroiului.

Reprezentanţii Reţele Electrice Dobrogea susţin că au fost mobilizate echipe suplimentare, atât de la firmele contractoare cât şi de la regiunile Muntenia şi Banat.

Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme, de cod roșu, au fost afecatate peste 460 de localități iar peste 390.000 de gospodării nu mai erau alimentate de sistemul electric național. Luni dimineața, după eforturile continue ale echipelor de tehnicieni ai Rețele Electrice Dobrogea, împreună cu efectivele suplimentare din regiunile Muntenia și Banat, dar și din partea celorlalți operatori de distribuție, rămăsereră 263 de localități afectate și 150.000 de locuri de consum nealimentate. 

Astfel, conform datelor comunicate astăzi de către Rețele Electrice Dobrigea, la acest moment mai există încă 125.000 de locuri de consum nealimentate, iar echipele de intervenție continuă să lucreze spre ameliorarea situației.

Până la ora 12 a zilei de luni, cei mai mulți consumatori afectați în continuare de efectele codului roșu de ninsoare și viscol se aflau în Constanța, unde peste 53 de mii de consumatori au fost afectați. Tot în Constanța au fost înregistrate și cele mai multe echipe de intervenție care încearcă să remedieze problemele, numărul lor fiind de 30.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite