După două luni de grevă, angajaţii Electrolux şi-au reluat activitatea. Cu cât le-au crescut salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
electrolux

După mai bine de două luni de grevă generală, salariaţii de la Electrolux Satu Mare au obţinut majorările salariale pentru care au luptat şi au încheiat Contractul colectiv de muncă, a anunţat joi liderul sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, acordul înclude o creştere în două etape, de la 1 mai 2019 fiindu-le acordată o creştere salarială de 5,5% plus bonus de prezenţa 240 lei brut (bonusul acordându-se proporţional cu zilele lucrate, astfel încât acesta nu se pierde la câteva zile de absenţă, aşa cum era în oferta iniţială).

Cea de-a doua etapă de creştere a veniturilor va avea loc la data de 1 ianuarie 2020, când salariile vor fi majorate cu încă 5,5% plus 480 bonus prezenţă. 

Celelalte clauze ale contractului colectiv (zile suplimentare de concediu, primă de vacanţă, salarii compensatorii etc.) se păstrează.

„CNS Cartel ALFA urmăreşte în continuare finalizarea procedurilor şi paşii făcuţi în vederea normalizării relaţiilor de muncă în cadrul fabricii, precum şi realizarea unui dialog social constructiv la nivelul partenerilor sociali de la nivelul întreprinderii”, a informat sindicatul pe pagina sa oficială de Facebook.

În urmă cu mai bine de două luni, angajaţii Electrolux au intrat în grevă generală reclamând faptul că există discrepanţe majore, în sensul în care salariul mediu al muncitorilor reprezintă undeva în jur de 3.100 de lei, iar salariul mediu al celorlalte persoane din corpul TESA, care sunt cam 150 de persoane, reprezintă cam 15.000 de lei şi angajatorul vrea în continuare să aplice sistemul de creştere salarială procentual şi nu prin valoare fixă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite