Drumul de mare viteză Bucureşti-Târgovişte: contractul de proiectare ar putea fi semnat în zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
drum bucuresti-targoviste

Contractul pentru proiectarea noului drum de mare viteză Bucureşti - Târgovişte ar putea fi semnat în zilele următoare, a anunţat joi Cătălin Drulă, precizând că Agenţia pentru Achiziţii Publice a dat undă verde CNAIR pentru desemnarea câştigătorului contractului.

„Compania de Drumuri a primit undă verde de la Agenţia pentru Achiziţii Publice pentru desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru proiectarea viitorului drum rapid între Bucureşti şi Târgovişte. În cazul fericit în care nu vor fi depuse contestaţii, contractul ar trebui să fie semnat zilele următoare.

Am spus-o de la începutul mandatului de ministru al Transporturilor şi o repet: dublarea actualului drum naţional DN71 Bâldana-Târgovişte, ce trece pe 53% din distanţă prin localităţi, ar fi fost o soluţie rudimentară, scumpă, de durată şi cu deranj major pentru cetăţeni şi şoferi, atât în timpul lucrărilor, cât şi mai apoi prin creşterea riscului de accidente.

Împreună cu specialiştii din minister şi cu colegii din CNAIR am schimbat la începutul anului această strategie păguboasă, mergând înainte cu o variantă de drum rapid nou, cu 2 benzi pe sens, separare pe mijloc, intersecţii denivelate, viteză de proiectare de 120-130 km/h, care să evite localităţile, mult mai eficient de construit şi cu o siguranţă sporită”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în martie a fost lansată licitaţia şi în mai au fost depuse ofertele pentru proiectarea drumului rapid Bucureşti-Târgovişte pe noul model de caiet de sarcini modern, cu condiţii contractuale echilibrate, cu cerinţe geotehnice suplimentare, practic din acest contract urmând să rezulte un ”preliminary design” solid pe baza căruia lucrările să meargă şnur. Tipul drumului (autostradă sau drum expres) va rezulta în cadrul acestui contract.

„În paralel, am solicitat executarea de reparaţii extinse pe actualul drum naţional DN71 Bâldana-Târgovişte, fiind realizate în această vară:

+ Reparaţii pe suprafeţe extinse pe 35.000 de metri pătraţi

+ Reparaţii de gropi pe 2.000 de metri pătraţi

+ Instalări de panouri de orientare de dimensiuni mari

+ Instalări de indicatoare rutiere de orientare

+ Amenajarea intersecţiilor, trecerilor de pietoni şi punctelor negre de pe traseu cu semnalizare orizontală şi verticală, marcaj antiderapant, gard pietonal, marcaje rezonatoare, stâlpişori lamelari şi alte indicatoare rutiere.

Nu în ultimul rând, în ultimele zile de mandat m-am asigurat că a fost lansată licitaţia pentru modernizarea următorului sector din DN71 între Târgovişte şi Sinaia, pentru a asigura o nouă traversare civilizată peste Meridionali.

Toate aceste proiecte majore se întâmplă doar dacă ele sunt gândite cu cap şi sunt monitorizate constant pe întreg ciclul de viaţă”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite