De la covrigi la imobiliare: Proprietarul simigeriilor Matei va construi și blocuri

0
Publicat:

Proprietarul lanțului de covrigării „Matei” extins deja în aproape tot sudul României se va extinde și pe zona de imobiliare, scrie profit.ro, descriind proiectele pe care acesta le va dezvolta.

Macheta unui bloc nou
Omul de afaceri va construi un bloc cu șase etaje în zona Liviu Rebreanu

Omul de afaceri român de origine turcă Ibrahim Reyhan, proprietarul simigeriei Matei, una dintre cele mai extinse rețele de covrigării din România, își pregătește intrarea pe piața imobiliară cu un proiect rezidențial în Sectorul 3, București, și un parc de retail în Otopeni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Omul de afaceri deține un teren 1.500 de metri pătrați la intersecția străzii Liviu Rebreanu cu bulevardul 1 Decembrie 1918, lângă Biserica Adormirea Maicii Domnului Titan.

Planul pentru acest teren vizează construcția unui bloc cu două subsoluri, parter și 6 etaje și o suprafață desfășurată de circa 3.600 de metri pătrați. „Anticipăm începerea lucrărilor pentru 2024. Vom avea aproximativ 50 de apartamente și spații comerciale la parterul blocului. Acesta este primul nostru proiect rezidențial. Mai pregătim un proiect de retail în Otopeni. Ambele proiecte sunt cam în același stadiu.

Românii preferă să închirieze locuințe, decât să le cumpere

Creșterea rapidă a dobânzilor bancare din ultimul an a redus simțitor accesibilitatea creditelor ipotecare, după cum au constatat specialiștii în imobiliare.

Există totuși și o veste bună, în sensul în care analiștii consideră că vârful creșterilor dobânzilor a fost deja depășit. Cu toate acestea, având în vedere că dobânzile la credite sunt actualizate cu întârziere, acestea se vor menține în următoarele luni la un nivel ridicat”, spun specialițtii JLL România.

Potrivit acestora, în decurs de un an, Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) a crescut cu 388%, de la 1,17% la sfârșitul trimestrului 3 din 2021, la 5,71% în trimestrul 3 din 2022, cel mai recent trimestru pentru care Banca Națională a României a publicat datele.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite