Daraban, Camera de Comerţ a României: este timpul să consumăm mai multe produse româneşti. Deficitul comercial creşte exponenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mihai daraban foto eduard enea

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a declarat joi că sunt multe de făcut în domeniul agricol, dincolo de producţiile record, impunându-se să consumăm mai multe produse româneşti şi să exportăm produse româneşti cu valoarea adăugată pentru a mai diminua din deficitul comercial.

„Agricultura este un pariu al României, pe care sperăm să-l câştigăm. Sunt multe de făcut în această zonă de activitate, dincolo de producţiile record, din păcate la export contăm cu materie primă, materie brută. Este momentul să producem în România, să consumăm produse made in Romania şi să încercăm să vindem produse cu valoare adăugată cât mai mare. Deficitul balanţei comerciale al României creşte exponenţial. Vorbim de 10 miliarde de euro în 2016, 13 miliarde euro în 2017. (...) CCIR depune toate eforturile pentru a promova la nivel internaţional business-ul românesc şi, totodată, militează pentru diminuarea acestui deficit comercial”, a mai declarat Mihai Daraban, în deschiderea celei de-a XXVI-a ediţii a Târgului ExpoAgroUtil. 

Organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, ExpoAgroUtil este cel mai mare târg de profil din regiunile Sud-Est şi Nord-Est din România şi cuprinde toate secţiunile din industria agricolă. Evenimentul beneficiază de o prezenţă semnificativă a producătorilor şi distribuitorilor de utilaje şi inputuri agricole, dar şi de material săditor, produse tradiţionale şi viti-vinicole, finanţări şi asigurări. 

ExpoAgroUtil se desfăşoară în perioada 3–6 mai 2018, în spaţiul exterior al centrului VIVO! Constanţa şi este deschis pentru public între orele 10.00 - 19.00 (3-5 mai) şi între orele 10.00 – 14.00 (6 mai).

Manifestarea va reuni, pe o suprafaţă totală de 15.000 de metri pătraţi, un număr de peste 85 de expozanţi, din ţara şi din stăinătate, producători, importatori şi comercianţi din domeniul agricol şi nu numai. Printre expozanţi se regăsesc firme din Italia, Grecia, Bulgaria şi România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite