Daniel Dines, UiPath: Jumătate dintre cei cu care am crescut au plecat din România. Vom face în Bucureşti un centru al talentelor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
daniel-dines-uipath.jpg

Echipa UiPath vrea să facă din Bucureşti un centru mai mare al talentelor din Europa, a declarat fondatorul companiei de automatizări software, Daniel Dines, care mărturiseşte, într-un interviu acordat Sifted.eu, că cel puţin jumătate dintre prietenii săi din copilărie au plecat din ţară.

Dines a acordat, la sediul UiPath din Bucureşti, un interviu reporterului Kit Gillet, pentru Sifted.eu, o publicaţie britanică online, axată pe startup-uri şi tehnologie, susţinută de Financial Times.

Compania româno-americană listată la Bursa de la New York, cu mai mult 40 de birouri în toată lumea, are peste 2.800 de angajaţi, dintre care un sfert sunt români. Acum, Daniel Dines spune că se gândesc să facă din Bucureşti un centru mai mare pentru talentele europene - scrie startuocafe.ro.

„Cel puţin jumătate dintre oamenii cu care am crescut eu au plecat din România” - a mărturisit, pentru publicaţia britanică, antreprenorul născut la Oneşti.

El crede că în prezent România este un loc foarte bun în care să trăieşti, iar UiPath are „un avantaj faţă de marile companii americane care se stabilesc în Europa. De regulă ele nu fac cele mai cool proiecte în Europa, noi le facem”.

Nici mâncarea românească nu e de neglijat. Mai în glumă, mai în serios, miliardarul tech spune că s-a gândit să-şi deschidă şi un restaurant de supe româneşti. „După Vietnam, cred că românii au cele mai bune supe. M-am gândit că aş putea să-mi deschid un restaurant care să vândă numai supe” - a mai spus Daniel Dines în interviul pentru Sifted.eu.

Considerat în prezent cel mai bogat român, lui Daniel Dines îi place să-şi împărtăşească experinaţa cu antreprenorii tineri. „Unul dintre lucrurile care îmi fac plăcere este să stau de vorbă cu alţi fondatori de startup-uri. Cred că le pot da sfaturi bune. Sunt un tip care a ajuns să aibă succes la o vârstă înaintată, am 49 de ani”, a mai afirmat Dines, pentru publicaţia britanică.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite