Dancă: Dublarea alocaţiilor, după 1 iulie. Guvernul va da o ordonanţă pentru prorogarea termenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Dancă susţine că în prezent nu există sursă bugetară pentru dublarea alocaţiilor  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Dancă susţine că în prezent nu există sursă bugetară pentru dublarea alocaţiilor  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea, cel puţin până după 1 iulie, a dublării alocaţiilor, a declarat pentru „Adevărul” Ionel Dancă, purtător de cuvânt al Executivului şi şef al Cancelariei premierului.

„Poziţia Guvernului a fost exprimată de domnul prim-ministru de mai multe ori. Da, va avea loc prorogarea termenului pentru majorarea alocaţiilor printr-o ordonanţă de urgenţă după publicarea legii în Monitorul Oficial. Mai deverme de 1 iulie nu se poate, până la rectificare bugetară. În măsura în care vom găsi resursele bugetare, vom stabili la momentul respectiv. Acum nu există sursă bugetară pentru această măsură şi o sursă bugetară pentru aplicarea ei poate fi identificată doar la prima rectificre bugetară”, a declarat Ionel Dancă.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea prin care sunt dublate alocaţiile pentru copii. Premierul anunţa luni că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la „Adevărul Live” că, în acest moment Guvernul nu are bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor, dar cu siguranţă vor fi găsite soluţii la prima rectificare bugetară, care va avea loc în vara acestui an.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite