Daimler a inaugurat la Sebeş încă o unitate de montaj cutii de viteză pentru Mercedes-Benz, după o investiţie de aproape 40 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua unitate de montaj pentru cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz se află într-o hala de producţie cu o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi  FOTO daimler.com
Noua unitate de montaj pentru cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz se află într-o hala de producţie cu o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi  FOTO daimler.com

Star Transmission, deţinută de concernul german Daimler, a inaugurat, la Sebeş, o unitate de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţia pentru hala de producţie cu o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi fiind de aproape 40 de milioane de euro. Construcţia a fost finalizată în zece luni, iar unitatea include linii moderne de montaj, spaţii pentru birouri, depozitare şi logistică.

„Extinderea capacităţilor de producţie de la Star Transmission sprijină producţia suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcţionează cu acest model de cutie de viteză se bucură de mare success“, se arată într-un comunicat al filialei producătorului auto german.

Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania. „Nu există diferenţe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania şi una produsă în Romania“, a declarat administratorul companiei Star Transmission, Bernd Krottmayer.

Star Transmission a mai deschis, în iulie, la Sebeş o unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Pe de altă parte, Daimler a anunţat în luna aprilie a anului trecut că va investi peste 300 de milioane de euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş.

Firma Star Assembly, deţinută de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru construcţia unei unităţi de producţie de transmisii automate la Sebeş, investiţia totală ridicându-se la circa 238 de milioaneb de euro. 

Proiectul va permite crearea unui număr estimat de 510 noi locuri de muncă, iar acordul de finanţare a fost emis la finele lunii august.

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are peste 1.000 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş, unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.


Mai puteţi citi:

Strada Investitorilor din Sebeş, „domiciliul“ fabricii Daimler Mercedes, cel mai scurt drum naţional din România. Strada Investitorilor din Sebeş este cel mai scurt drum naţional din România. Are doar 750 de metri şi ”găzduieşte” cea mai mare investiţie din ţară, realizată în 2013: fabrica Daimler care produce cutii de viteză pentru Mercedes, în valoare de 300 de milioane de euro. Strada a fost transformată în drumul naţional DN 7J prin hotărâre de Guvern pentru a putea fi modernizată.

Daimler investeşte în România. Grupul german îşi extinde producţia de cutii de viteze la subsidiara din Sebeş. Grupul german Daimler va investi peste 300 de milioane de euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba.

Cugir ar putea fi locaţia pentru noua fabrică Daimler. Constructorul auto german Daimler vrea să construiască o nouă fabrică de componente auto în România, locaţia aleasă fiind Cugir, din judeţul Alba, scrie cotidianul german Handelsblatt, care citează surse din cadrul companiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite