Daea alege oaia: Fiecare om doreşte să sacrifice un miel. Autorităţile pot gestiona într-o linişte deplină acest moment formidabil pentru ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitar-veterinare şi cele locale vor lua măsuri astfel încât să nu fie afectată comercializarea cărnii de miel, deoarece fiecare om doreşte să sacrifice un miel şi să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, a declarat joi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Direcţiile sanitar-veterinare şi cele agricole, în înţelegere deplină cu prefecturile şi primarii, pot gestiona într-o linişte deplină acest moment formidabil pentru ţară. Fiecare om doreşte să sacrifice un miel, fiecare om vrea să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, aşa cum este tradiţia şi cum există acest sentiment al respectului faţă de munca oamenilor, ştiindu-se că ei acum caută valorificare. Dacă nici acum nu vând mieii, atunci când, dacă nu la Paşti. De aceea, măsurile sunt, pentru fiecare loc în parte, pentru fiecare direcţie sanitar-veterinară în parte, să se pună de acord cu primăriile pentru a stabili locurilor de comercializare a animalelor respective, pentru a da linişte acestui moment”, a spus Daea.

Potrivit acestuia, în această perioadă ar trebui să câştige şi fermierii, care să fie scutiţi de unele greşeli care ar putea să apară şi ar afecta situaţia din punct de vedere al condiţiilor sanitar-veterinare.

Ministrul Agriculturii a participat, joi, alături de ambasadorul Israelului, David Saranga, la deschiderea celei de-a 25-a ediţii a târgului Agraria din comuna Jucu, judeţul Cluj, unde a vizitat standuri şi a discutat cu fermierii. La târg, care se desfăşoară în perioada 11 – 14 aprilie, sunt prezenţi peste 300 de expozanţi din ţară şi străinătate. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite