Cursele cu feribotul între Olteniţa şi Tutrakan ar putea deveni operaţionale din vara anului viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay (arhivă)
Foto Pixabay (arhivă)

Cursele de feribot între Tutrakan şi Olteniţa ar urma să devină operaţionale în vara lui 2023, a declarat joi primarul oraşului Tutrakan, Dimitar Stefanov, la finalul unei întâlniri cu primarul din Olteniţa, Milescu Costinel.

Cele două părţi au convenit ca în următoarele luni să înceapă construcţia infrastructurii pentru proiectul liniei de feribot, precum şi amplasarea cheiurilor pe ambele maluri ale Dunării.

Edilii din Tutrakan şi Olteniţa au fost de acord că cea mai mare problemă cu infrastructura este lipsa unui bypass care să permită accesul vehiculelor la bordul feribotului. Această problemă a fost rezolvată cu un proiect de lucru şi finanţare.

Municipalitatea din Tutrakan va pune la dispoziţie terenul sub formă de contribuţie în natură, în timp ce persoanele private vor dezvolta feribotul şi infrastructura, a spus Dimitar Stefanov.

Viitorul feribot va transporta autoturisme, autobuze, camionete şi camioane de până la 12 tone. În acest fel va fi facilitat accesul fermierilor şi pescarilor din regiunea Tutrakan care vor să îşi vândă produsele la Bucureşti şi, de asemenea, va fi crescut şi numărul de turişti din România şi Ucraina.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite