Cupru Min SA estimează un profit brut de 4,6 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cupru min cariera rosia poieni mediafax

Bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii care activează pe piaţa exploatării şi prelucrării resurselor de cupru a fost aprobat deja de Guvern. Acesta prevede venituri totale de 163 milioane lei în 2017, mai mari cu 24 milioane lei faţă de 2016, majorare datorată creşterii producţiei fizice de concentrat de cupru cu 8%.

Cupru Min SA, Abrud, operator economic cu obiect de activitate în domeniul exploatării şi livrării în forme specifice a resurselor/rezervelor de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni, precum şi producerea şi comercializarea agregatelor de carieră, operaţiuni de perforare şi derocare cu materiale explozive şi asistenţă tehnică în domeniul minier, estimează un profit brut de 4,6 milioane lei, în creştere cu 681.000  lei faţă de nivelul realizat în 2016.

Precizând că societatea nu are plăţi restante, hotărârea de Guvern privind bugetul Cupru Min estimează venituri totale de 163,45 milioane lei, în acest an,  cu 24milioane lei mai mult faţă de anul trecut.

Potrivit hotărârii adoptate deja de Guvern, majorarea se datorează creşterii producţiei fizice de concentrat de cupru cu 8% faţă de realizările anului 2016, de la 37.846 tone la 40.874 tone, precum şi creşterii producţiei de cupru cu 2,18% faţă de realizările anului 2016, de la 7.800 la 7.970 tone.

În ceea ce priveşte cheltuielile totale, acestea sunt estimate la aproape 159 milioane lei, cu 23,4 milioane lei mai mult decât anul trecut.

Lucrări de blindare a morilor

Majorarea cheltuielilor este determinată de creşterea producţiei şi de necesitatea efectuării lucrărilor de blindare a morilor, care nu au fost efectuate în anul trecut, majorarea cheltuielilor cu reparaţiile datorată uzurii avansate a utilajelor existente, şi altele.

Cheltuielile cu impozitele, taxele şi vărsămintele sunt estimate la 8,2 milioane lei, iar cele cu personalul la aproape 43 milioane lei.

În ce priveşte cheltuielile de exploatare, acestea sunt estimate la 28,35 milioane lei, cu 3,5 milioane lei mai mult faţă de anul trecut.

În februarie, Ministerul Economiei anunţa că vrea să relanseze metalurgia neferoasa românească

La începutul lunii februarie, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit cu primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, cu care a discutat pe tema valorificării, la adevăratul potenţial, a resurselor minerale ale României în zona Munţilor Apuseni, unde acţionează singura companie minieră de exploatare a minereurilor neferoase din ţară, Cupru Min SA.

”Este un prim pas în derularea proiectelor asumate prin Programul de guvernare 2017-2020 prin care dorim transformarea României dintr-un exportator de materii prime, cu un model industrial bazat pe forţă de muncă slab calificată şi industrii cu grad redus de prelucrare, într-o economie competitivă, care să genereze o creştere economică inteligentă, bazată pe industrii  inovative, ecologice care să valorifice produse finite, cu valoare adăugată mare. Sectorul industriei miniere are nevoie de valorificarea la maximum a adevăratului potenţial al zăcămintelor supuse exploatării şi reducerea exportului de materie primă, iar repornirea ramurii prelucrării în domeniul metalurgiei neferoase în care România are o tradiţie seculară poate reprezenta cheia valorificării acestor resurse în interes naţional,” declara atunci ministrul, precizând că se ia în calcul repornirea capacităţilor metalurgice neferoase din oraşul Zlatna, „prin atragerea de parteneri strategici, dar şi investitori străini”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite