Cum avansează lucrările la Pasajul Domneşti, următorul care va fi deschis pe Centura Capitalei

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat noi imagini de pe şantierul pasajului Domneşti, următorul care va fi deschis pe Centura Capitalei. 

Se toarnă primul strat de asfalt pe pasajul de la Domneşti, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Se toarnă primul strat de asfalt pe pasajul de la Domneşti, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Potrivit acestuia, pasajul este în graficul asumat de către constructor și toți responsabilii de proiect, astfel încât să fie în trafic pasajul pe 15 noiembrie.

,,Asfalt pe pasajul Domneşti. Suntem în graficul asumat de către constructor și toți responsabilii de proiect, astfel încât să dăm în trafic pasajul Domnești pe 15 noiembrie. După ce s-a realizat hidroizolația pe zona rampelor de urcare/coborâre spre și dinspre Domnești, acum se toarnă primul strat de asfalt în această zonă a pasajului.”, a transmis secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

În data de 12 august, oficialul din Transporturi anunţa că, pe şantierul pasajului Domneşti, s-a finalizat montarea ultimelor elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru, rampa de coborâre spre Chiajna.

,,Continuă armarea, cofrarea și turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborâre spre și dinspre Chiajna, rampa de urcare dinspre București și rampa de urcare dinspre Bragadiru. Continuă montarea parapetului metalic de protecție pe toate zonele pasajului. Continuă armarea, cofrarea și turnarea trotuarului la rampa de urcare dinspre Chiajna, rampa de coborâre spre București și la rampa de urcare spre Bragadiru. A avut loc ultima turnare a betonului la inelului central, pe zona rosturilor de dilatare.”, preciza atunci sursa citată.

Scrioşteanu anunţa şi începerea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București.

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.

Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat

Lungime: 536 m

Cost: 91,5 mil lei

Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON

Contract semnat: 2017

Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite