Centura Bucureşti: Cum avansează lucrările la pasajul Olteniţei-Popeşti Leordeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, luni, noi imagini de pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni de pe Centura Capitalei. Potrivit sursei citate, săptămâna trecută s-au montat încă 14 grinzi de beton, pe primele deschideri ale rampelor de urcare/coborâre dinspre Bucureşti şi de urcare/coborâre dinspre Olteniţa.

„Cel mai mare şi complex pasaj care se află în construcţie pe Centura Bucureştiului, respectiv pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni, este în grafic. Săptămâna trecută s-au montat încă 14 grinzi de beton, pe primele deschideri ale rampelor de urcare/coborâre dinspre Bucureşti şi de urcare/coborâre dinspre Olteniţa. Iar săptămâna viitoare vor fi montate ultimele 14 grinzi dintre cele 73 necesare pasajului.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, continuă să sosească în şantier elementele necesare tablierului metalic al pasajului, care sunt asamblate la sol. 

De asemenea, după ce s-au finalizat toate elevaţiile, se lucrează la ultima riglă a pasajului, aferentă rampei de coborâre spre Olteniţa. 

„S-a finalizat armătura şi astăzi a început turnarea plăcii de suprabetonare la rampa de urcare dinspre Berceni. S-a finalizat montarea predalelor şi a început realizarea armăturii la rampa de coborâre spre Glina. Continuă construirea bazinului de retenţie a apei pluviale din zona pasajului, care va avea o capacitate de acumulare a apei de 1000 de mc. De asemenea, continuă şi execuţia canalului colector, care se va conecta la acest bazin de retenţie, şi care va avea diametrul de 1400 mm.”, a mai precizat secretarul de stat.

Potrivit datelor oferite se Ionel Scrioşteanu, continuă realizarea infrastructurii pentru dublarea la patru benzi a DN4 spre Olteniţa, precum şi lucrările pentru dublarea la patru benzi a Centurii Bucureştiului spre Berceni. 

„Continuă devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului.”, a subliniat sursa citată.

Conform estimărilor secretarului de stat, acest pasaj va fi dat în trafic după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

La sfârşitul săptămânii trecute, oficialul din Transporturi a transmis şi câteva informaţii despre pasajul Berceni.

„Activitate bună şi pe şantierul pasajului Berceni.Continuă asamblarea la sol a tronsoanelor de tablier metalic, care urmează a fi ridicate şi montate la pasaj. S-a finalizat betonarea rampei de coborâre spre Popeşti Leordeni. S-a finalizat armarea plăcii de suprabetonare şi urmează turnarea betonului la rampa de urcare dinspre Jilava. S-a finalizat montarea predalelor şi a început montarea armăturii la placa de suprabetonare aferentă rampei de coborâre spre Jilava. Continuă lucrările la pile şi culee, la rampa de urcare/coborâre spre şi dinspre Bucureşti. Continuă lucrările de realizare a infrastructurii drumului agabaritic, care va face legătura între Şoseaua Berceni şi Centura Bucureştiului.”, anunţa Ionel Scrioşteanu.

Potrivit acestuia, continuă şi lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureştiului, la patru benzi, spre Jilava, dar şi devierea utilităţilor, lucrările la bazinul de retenţie a apei pluviale în zona DJ 401 şi realizarea canalizării pluviale pe şoseaua Berceni.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, luni, noi imagini de pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni de pe Centura Capitalei. Potrivit sursei citate, săptămâna trecută s-au montat încă 14 grinzi de beton, pe primele deschideri ale rampelor de urcare/coborâre dinspre Bucureşti şi de urcare/coborâre dinspre Olteniţa.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite