Corespondenţă din SUA. Ponta le-a vorbit americanilor de la Exxon despre securitatea energetică a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a insistat, vineri, asupra subiectului securităţii energetice a României la Clubul Petroliştilor din Houston. În deschiderea conferinţei de la World Affairs Council din Houston, fostul ambasador american Mark Gitenstein a revenit şi el asupra subiectului.

Gitenstein a precizat că asigurarea resurselor energetice este o componentă importantă a strategiei de securitate pentru România, subliniind că se bucură că nu numai premierul Ponta vede în relaţia cu NATO şi SUA fundaţia planului de securitate al României, ci şi ceilalţi candidaţi angajaţi în cursa prezidenţială.

Dejunul de afaceri de la World Council Affairs a avut loc în prezenţa reprezentanţilor puternicei clase de business din capitala Texasului.

image

Mark Gitenstein, fostul ambasador american FOTO Adevărul

În prealabil, premierul Ponta a avut o întâlnire cu preşedintele Haliburton, Jeff Miller. Tot vineri, premierul s-a întâlnit cu vicepreşedintele Exxon Mobile, Mark W. Albers.

image

Premierul Victor Ponta, în vizită în SUA FOTO Adevărul

Prim-ministrul a discutat cu reprezentanţii conducerii ExxonMobil despre evoluţia operaţiunilor din perimetrul Neptun, a reasigurat că România va continua să sprijine investiţiile ce se efectuează în zona românească a Mării Negre şi a încurajat accelerarea programului de foraje. De asemenea, a apreciat cooperarea dintre consorţiul ExxonMobil şi Petrom cu compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Delegaţia guvernamentală română a venit la Houston pentru a discuta cu puternicii investitori americani despre oportunităţile de afaceri cu petrol şi gaze naturale din perimetrul Mării Negre. Totodată, afaceriştii americani s-au arătat interesaţi în discuţii exploratorii privind explorarea potenţialului de resurse de gaze de şist al României.

Întâlnirea  de la Houston a avut loc după vizita pe care premierul Ponta a efectuat-o pe platforma maritimă Ocean Endevour din zona românească de ape adânci a Mării Negre, unde companiile ExxonMobil şi Petrom efectuează foraje de explorare pentru zăcămintele de gaze naturale.

Ponta este însoţit de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, şi de ministrul de finanţe, Ioana Petrescu.

image
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite