Coreea de Nord anunţă populaţia să se pregătească de foamete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord a alertat populaţia să se pregătească de foamete, în condiţiile în care ţara a fost supusă unei noi runde de sancţiuni internaţionale din cauza testului nuclear realizat în luna ianuarie, scrie The Independent.

Evident, statul comunist nu a folosit termeni atât de direcţi, ci s-a exprimat în eufemisme. Astfel, un articol publicat în ziarul Rodong Sinmumn a chemat cetăţenii să se pregătească pentru un „marş ardent“, în timpul căruia ar putea „mesteca rădăcini de plante din nou“ deoarece „drumul către revoluţie este lung“.

„Chiar dacă ne vom da viaţa, trebuie să arătăm în continuare loialitate pentru liderul nostru, Kim Jong-un, până la sfârşitul zilelor noastre“, mai scrie publicaţia.

Termenul de „marş ardent“ a fost înventat după o foamete de patru ani care a început în anul 1994 şi în timpul căreia peste trei milioane de nord-coreeni şi-au pierdut viaţa. 

Dezastrul umanitar din acel moment a fost provocat de colapsul Uniunii Sovietice şi al blocului comunist, care era principalul partener comercial a ţării, alături de China.

Ziarul sud-corean Chosun Ilbo, care a mai prezentat anterior informaţii credibile din Nord, a scris recent că regimul condus de Kim-Jong un a colectat câte un kilogram de grâne de la fiecare cetăţean al capitalei Phenian în fiecare lună.

„Oamenii devin neliniştiţi deoarece regimul forţează fermierii să dea extra-donaţii către armată“, a scris ziarul.

Coreea de Nord a cerut un ajutor umanitar de 500.000 de tone grâu şi alimente de la alte state, dar a primit doar 17.000 de tone.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite