Consolidarea și reabilitarea planșeului din Piața Unirii, inclusă în programul Anghel Saligny. Când ar putea începe lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării a anunțat, în urma ședinței de Guvern de miercuri, că Guvernul a decis finanțarea prin Programul de Investiții Anghel Saligny a lucrărilor de refacere a planșeului din Piața Unirii. Potrivit ministrului, lucrările ar putea începe anul acesta sau anul viitor, având o durată de doi ani și jumătate. 

Lucrările ar putea începe în 2023 sau anul viitor FOTO Shutterstock
Lucrările ar putea începe în 2023 sau anul viitor FOTO Shutterstock

„A fost un proiect de OUG care privește măsura preluării la finanțare în cadrul Programului de Investiții Anghel Saligny, a investiției viitoare la refacerea planșeului din Piața Unirii, din Capitală. Este o investiție a cărui documentație este întocmită de beneficia, adică Primăria Sectorului 4”, a informat ministrul Dezvoltării Cseke Attila, la finalul ședinței de Guvern.  

Potrivit ministrului, „Guvernul a decis finanțarea acestei investiții”, fiind de părere că „este absolut necesară, este un nod de infrastructură complex”

De asemenea, „Primăria Sectorului 4 a pornit procedura de achiziție publică (...) Această investiție poate îmcepe în anul acesta sau anul viitor”, a mai informat ministrul, precizând că lucrările de execuție ar urma să aibă o durată de doi ani și jumătate. 

„În luna martie am fost sesizați de Primăria Sectorului 4 cu privire la necesitatea acestor investiții. La sfârșitul lunii martie am pus în transparență aceasta OUG, suntem la finalul lunii aprilie si Guvernul a decis finanțarea proiectului, lucrarea este clasificată în clasa patru, stare nesatisfăcătoare. Elementele de construcție sunt într-o stare de degradare”, a mai explicat ministrul Dezvoltării. 

Care este costul lucrărilor 

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, obiectivul de investiții „Regenerarea spațiilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii”, având ca beneficiar subdiviziunea administrativ-teritorială Sectorul 4 al Municipiului București, este inclus în Programul național de investiții „Anghel Saligny”, denumit în continuare Program”, arată proiectul de OUG.

Potrivit notei de fundamentare, este invocat faptul că „planșeul Unirii se află într-o zonă centrală, intens circulată”, iar „autoritățile publice locale nu pot suporta, de la bugetul local, valoarea investiției aferentă obiectului „Planșeu peste râul Dâmbovița în Piața Unirii” de 763.353.087,680 lei”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite