Consiliul Concurenței a autorizat preluarea gigantului din domeniul sistemelor de climatizare a aerului

0
Publicat:

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția unei companii cunoscute din domeniul climatizării și tratării aerului, prin care trei instituții: Baxi, RCapital și Kynvest preiau G.I Industrial. În cadul acestei tranzacții, companiile vor prelua filialele G.I Industrial, numite G.I Middle East FZE-DMCC, G.I Industrial Asia Holding SDN și GIMEX Zrt.

Banner Consiliul Concurenței
Consiliul Concuenței a autorizat preluarea G.I Industrial Holding către trei alte instituții

Potrivit informațiilor publicate de către Consiliul Concurenței, compania și trei dintre filialele sale vor fi împărțite între trei companii. Una dintre acestea este Baxi S.p.A., Italia, parte din Grupul BDR Thermea, care este specializată în producerea și comercializarea sistemelor de încălzire și răcire destinate, în principal, pentru uz rezidențial și comercial. În România, distribuția produselor Grupului BDR Thermea se realizează prin distribuitorul național BDR Thermea România S.R.L..

Potrivit Consiliului Concurenței, compania G.I. Industrial Holding S.P.A., din Italia, produce echipamente de ventilație și frigorifice.

Celelalte două companii implicate în procesul de tranzacționale au, de asemenea, au sedii situate în Italia, și se implică în activitățile administrative ale grupului G.I. Industrial Holding S.P.A., din care acestea fac parte.

„În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial”, se menționează în comunicatul de presă publicat de către Consiliul Concurenței.

G.I. Group se împarte altor companii după 25 de ani de activitate în România

Compania afirmă că până la sfârșitul anului 2022, G.I Group Holding a avut venituri de 4.174.293 euro. Chiar și în cele mai tulburi perioade ale acestui sfert de secol, cum ar fi pandemia și conflictul ruso-ucrainean, creșterea sa continuă a dus la o cifră de afaceri care a crescut de la 1.581 de milioane de euro în 2015 la peste 3,6 miliarde de euro în 2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite