Companiile caută cu disperare specialişti. Domeniul în care salariile ajung şi la 4.000 euro pe lună

0
0
targ de joburi foto targul de cariera cluj

Zeci de companii au participat recent la un Târg de joburi, oferind salarii mai mult decât avantajoase în încercarea de a-i convinge pe cei care-şi caută de lucru să-i aleagă. Cel mai mic salariu este de 400 euro (aproape 1.900 lei net), iar cel mai mare ajunge la 4.000 euro (aproape 19.000 lei net).

Peste 60 de firme din domeniul IT au participat, vineri, la Cluj-Napoca, la un târg de cariere în cadrul căruia se oferă salarii între 400 şi 4.000 de euro, în funcţie de experienţă, dar şi bonusuri, printre care masaj la locul de muncă sau excursii, potrivit Mediafax.

PR Manager al Târgului de Cariere IT, Alina Agafiţei, a declarat, vineri, presei, că se caută programatori care folosesc limbajele Java şi PHP, dar şi dezvoltatori pentru sistemele de operare IOS şi Android.

”La această ediţie a târgului participă peste 60 de companii, printre care şi start-up-uri, care oferă posturi pentru entry-level, dar şi pentru mid-level sau senior, limbajele de programare căutate fiind Java, PHP. De asemenea, se caută şi dezvoltatori pentru sistemele de operare IOS şi Android. Sunt companii care oferă salarii cuprinse, în medie, între 500 şi 1500 de euro, în funcţie de experienţă. Estimăm că în jur de 5.000 de persoane vor trece pragul Târgului de Cariere IT”, a spus Agafiţei.

Raluca Vârtopean, reprezentant al unei companii care recrutează angajaţi din IT, a declarat la rândul său că salariile din acest domeniu sunt cele mai mari practicate la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

”O persoană care a terminat o facultate tehnică şi vine la un interviu, nu discută să se angajeze sub un salariu de 500 de euro net. Astfel de salarii se pot oferi, mai ales celor care vorbesc şi o limbă străină, oamenii vin pregătiţi să ceară. Iar un angajat cu experienţă, la nivel senior, poate ajunge până la 4.000 de euro. De asemenea, se oferă de către companii şi bonusuri, avem o platformă de beneficii flexibile, iar angajaţii îşi pot alege de la cursuri de perfecţionare şi cumpărarea de cărţi de specialitate, până la excursii sau masaj la locul de muncă”, a precizat aceasta.

O altă companie pune la dispoziţia tinerilor dezvoltatori locuri de muncă în special pentru limbajul de programare Java, dar şi internship-uri pentru studenţi, unde aceştia pot căpăta experienţă iar, ulterior, se pot angaja mai uşor.

”Avem şi o platformă unde tinerii îşi pot crea un profil şi pot avea acces la toate ofertele de job-urile şi programele de internship existente, fără a mai fi nevoie să mai trimită CV-uri. Un junior developer poate începe de la un salariu de 400 de euro”, a spus Cristina Galbici, reprezentant al companiei.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca funcţionează 1.400 de firme în domeniul IT care au peste 20.000 de angajaţi.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite