Comisia Europeană: Europa este cel mai bun loc pentru revoluția digitală. Intrăm în era AI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inteligența artificială este la acest moment cel mai popular subiect, mai ales în industria internetului. UE joacă un rol important în dezvoltarea tehnologiilor și este un lider la nivel mondial în dezvoltarea tehnologiei cuantice, care este cheia în dezvoltarea cu succes a spațiilor digitale.

foto cabluri conectare la server de internet
Europa, cel mai bun loc pentru revoluția digitală Foto: Shuttertsock

În cadrul ediției de deschidere a Next Generation Internet (NGI), eveniment coordonat de Comisia Europeană (CE), Roberto Viola, director general pentru Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie din cadrul CE susține că spațiul digital a fost reglementat cu succes.

Când ne-am imaginat Internetul viitorului, ideea principală a fost să urmăm două direcții: să punem capăt Internetului nereglementat, făcând trimitere la companiile foarte puternice, și să creăm o comunitate care va schimba Internetul în bine. Acum începe un nou capitol al acestei povești. Era în care oamenii lucrau cu mașinăriile a luat sfârșit. Intrăm în era în care oamenii folosesc inteligența artificială”, a declarat Roberto Viola, în deschiderea NGI Forum 2023, un eveniment flagship al inițiativei derulate de Comisia Europeană Next Generation Internet (NGI), care se desfășoară în perioada 15-16 noiembrie în format hibrid, în Bruxelles și online.

Evenimentul reunește inovatori, decidenți, cercetători, lideri din industrie și utilizatori, oferind participanților din întreaga lume oportunitatea de a se conecta cu cele mai recente evoluții ale peisajului digital. În centrul atenției este conceptul de Digital Commons, crucial pentru Europa, deoarece încurajează accesul echitabil la informații, alimentează inovația și susține suveranitatea digitală.

Putem spune că Europa este cel mai bun loc pentru revoluția digitală. Trăim în această lume digitală în care codul este lege, iar infrastructura este politică. Reglementarea este foarte importantă, dar nu e suficientă. Avem o triplă responsabilitate, din punct de vedere politic, economic și geopolitic.

Politic, deoarece aceste comenzi digitale sunt esențiale pentru a garanta calitatea și neutralitatea spațiului public digital. Acestea oferă oportunități de participare și implicare civică, acces la informații de încredere și cunoștințe. Economic, aceste comenzi reprezintă resurse puternice pentru inovatori. Ele permit economia la scară. Contribuie la construirea unui mediu care protejează inovatorii. Dintr-o perspectivă geopolitică, să fim sinceri, suntem singurul continent care apără digitalizarea”, a adăugat Henri Verdier, Ambasador pentru Afaceri Digitale, Ministerul Francez al Europei și Afacerilor Externe.

În ultimii 4 ani, inițiativa NGI a cultivat un ecosistem remarcabil de inovatori talentați și orientați spre valoare. Acești inovatori lucrează mai ales la proiecte open source, continuând misiunea de a reimagina și reproiecta Internetul. NGI a fost un catalizator pentru proiecte precum CryptPad, Searx, Mastodon și multe altele care ofeă soluții tangibile pentru utilizatorii de Internet. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite