CNAIR: Multiple companii au depus oferte pentru modernizarea rețelei rutiere din jurul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru operatori economici au depus oferte pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea/lărgirea DN 1 între Aeroportul Henri Coandă şi Nodul A0, la profil 3+3, iar alţi patru şi o asociere sunt interesaţi de realizarea studiului de fezabilitate referitor la nodurile rutiere necesare pentru asigurarea conectivităţii la autostrada A7, tronson Buzău - Focşani, în zona Boboc - Cochirleanca, autostrada A2, în zona Feteşti - Borcea, şi la autostrada A0, în zona Clinceni, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

foto nod rutier A0
Multiple companii au depus oferte pentru modernizarea a rețelei rutiere din jurul Capitalei

Potrivit unui comunicat al CNAIR, miercuri a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului având ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Modernizare/Lărgire DN 1 între Aeroport Henri Coandă - Nod A0 la profil 3+3". Până la termenul limită, au depus oferte următorii operatori economici: Bridge Consult, Eco Geodrum, Incons şi Like Consulting.

Obiectivul general al proiectului este modernizarea/lărgirea la profil 3+3 a sectorului de pe DN 1 cuprins între Aeroportul Henri Coandă - Nod A0 în vederea realizării conexiunii cu obiectivul autostrada de centură Bucureşti A0, cu separarea completă a traficului pe distanţa propusă şi cu posibilitatea virajului la stânga pentru întoarcere după nodul A0, pe direcţia Bucureşti - Ploieşti.

Durata contractului este de 8 luni, din care 7 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea estimată a contractului este de 1,531 milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

De asemenea, precizează CNAIR, în cursul acestei săptămâni, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului având ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate Noduri rutiere pentru asigurare conectivitate la Autostrada A7, Tronson Buzău - Focşani în zona Boboc - Cochirleanca, Autostrada A2 în zona Feteşti - Borcea şi la Autostrada A0 în zona Clinceni".

Până la termenul limită, Bridge Consult, Eco Geodrum, Incons, Like Consulting şi asocierea MEM Project Construct (lider) - Daroconstruct au depus oferte.

Durata contractului este de 8 luni, din care 7 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Valoarea estimată a contractului este de 2,107 milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Nodul rutier de pe autostrada A7, în zona Boboc - Cochirleanca, respectiv nodul de pe autostrada A2, în zona Feteşti - Borcea, prezintă o utilitate duală civilă - militară, deservind baza aeriană Boboc, respectiv baza aeriană Borcea din punct de vedere militar.

Nodul rutier de pe autostrada A0 va permite accesul de pe drumurile existente în zona Clinceni la autostrada de centură Bucureşti. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite