Cîţu, după gafa ministrului Finanţelor: Era optimist, vedea în viitor cât o să fie salariul minim pe economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Facebook
Florin Citu FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu consideră că afirmaţia ministrului Finanţelor, Dan Vîlceanu, potrivit căruia salariul minim net pe economie este de 1.600 de lei, a fost o „gafă”, această valoare urmând a fi atinsă când „economia o va permite”.

„Domnul ministru al Finanţelor era optimist, vedea în viitor cât o să fie salariul minim pe economie. (...) A fost o gafă. Cu siguranţă, astăzi aţi discutat foarte mult despre acest lucru. A fost deliciul presei, dar în acelaşi timp, astăzi, au fost anunţate nişte lucruri foarte importante pentru economie pe care ar trebui să le repete şi o să-i spun să le repete. Acum ştie (n.r. cât e salariul minim pe economie)", a spus Florin Cîţu, marţi, la Parlament, după şedinţa Coaliţiei.

Referindu-se la faptul că el nu a ştiut preţul unei pâini, Cîţu a explicat: "Într-o economie de piaţă, şi asta e partea cea mai frumoasă într-o economie de piaţă, oferta este abundentă. Nu suntem ca în comunism, cu un singur preţ la pâine. De aceea pâinea are mai multe preţuri, ca orice alte produse. Eu am fost foarte onest şi v-am spus despre mine".

Ministrul Finanţelor a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, care este salariul minim net în România.

„Salariul minim net în România este în jur de 1.600 de lei. Este 2.380 salariul minim brut, deci nu are cum să fie 1.300 lei", a comentat Vîlceanu, după ce jurnaliştii i-au atras atenţia că salariul minim net este 1.386 lei.

Salariul minim net în România este de 1.386 lei pentru cei fără studii sau experienţă, respectiv 1.413 lei pentru absolvenţii cu experienţă de 1 an. Valoarea brută a salariului minim pe economie este de 2.300 de lei.

Salariul minim net în construcţii este de 2.362 lei.

Este a doua oară când ministrul este prins pe picior greşit. În prima zi de mandat a contrazis datele oficiale ale INS care indicau o inflaţie de 5%.

Întrebat recent dacă ştie cât costă o franzelă, premierul Florin Cîţu a răspuns că el nu mănâncă pâine.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri