Cîţu cere băncilor să trateze cu celeritate cererile românilor de amânare a ratelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a cerut luni băncilor „să trateze cu celeritate” cererile de amânare ratelor bancare ale românilor afectaţi de criza coronavirus.

Florin Cîţu a amintit luni seară, la finalul şedinţei de guvern, că astăzi au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare a Ordonanţei prin care românii afectaţi de criza COVID-19 pot cere amânarea cu până la nouă luni a plăţii ratelor bancare.

„În 45 de zile, românii care doresc să beneficieze de această facilitate pot să se adreseze băncilor – persoane fizice şi persoane juridice – şi, pentru nouă luni de zile, au posibilitatea să nu mai plătească ratele la bancă în condiţiile prezentate în ordonanţa de urgenţă prezentată de guvern şi în normele de aplicare”, a spus el.

„Le cer băncilor să trateze cu celeritate aceste cereri pentru că ştim foarte bine. Momentul în care se aplică această amânare este momentul în care se depune cererea de către cetăţeni”, a declarat Cîţu.

Ministrul a precizat că românii care îşi plătesc restanţele la momentul în care fac cererea pentru a avea ratele amânate pot să beneficieze de această facilitate. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite