Ciolacu, despre noul pachet de măsuri pentru economie: I-am înaintat premierului un prim draft. Mi-a plăcut că nu am reacţionat emoţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook
Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul pe care îl conduce a finalizat pachetul de măsuri pentru economie, în contextul crizei legate de războiul din Ucraina şi cea energetică, şi că i-a înaintat premierului un prim draft. Liderul PSD a precizat că „e foarte importantă perioada şi reacţia Guvernului să fie imediată şi eficientă. Ce mi-a plăcut personal la prim-ministru cel mai mult e că nu am reacţionat emotional”.

„Noi am finalizat, cu grupurile de lucru de la PSD, acest pachet de măsuri. Un prim draft i-am înaintat şi prim-ministrului şi sunt ferm convins că luni vom începe să stăm aplecat pe aceste măsuri”, a spus liderul PSD, precizând că vor fi discutate în Guvern şi în coaliţie. 

Noi am finalizat cu gr de lucru de la psd acest pachet, un prim draft i-am inaintat si prim-ministrului. Sunt ferm convins că luni vom începe să stăm aplicat pe aceste măsuri.

„Cel mai important e că avem o ordonanţă cu un preţ predictibil în acest moment, atât la energie, cât şi la gaze”, a subliniat liderul PSD. 

Marcel Ciolacu a precizat că că este vorba despre „cele mai afectate” zone în ceea ce priveşte propunerea de noi măsuri. Întrebat dacă aici este inclus şi preţul la carburanţi, liderul PSD a răspuns că „este, normal ca este o prioritate”. 

”În acest moment, avem un efort de 3,6% din PIB pe zona socială şi zona economică. În alte guvernări, în pandemie, am avut un efort de 2% din PIB. Este evidentă o creştere şi o preocupare a întregului Guvern şi acoaliţiei. (...) Sunt ferm convins că o să ne mişcăm foarte repede. E foarte importantă perioada şi reacţia Guvernului să fie imediată şi eficientă. Ce mi-a plăcut personal la prim-ministru cel mai mult e că nu am reacţionat emotional”, a mai declarat Ciolacu. 

Liderul PSD a mai afirmat că în cadrul evenimentului la care a participat, sub egida preşedinţiei Franţei la Consiliu Europei, s-a discutat şi cu privire la problema energie. Până acum, fiecare a luat măsurile pe care le-a considerat cele mai urgente, dar cred că va trebui o abordare unitară pentru EU”, a mai afirmat Ciolacu. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite