Cine candidează pentru construcţia autostrăzii Craiova-Piteşti: o asociere din România şi patru străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Craiova-Piteşti va avea o lungime de 121 de kilometri şi are ca termen de finalizare 2015
Autostrada Craiova-Piteşti va avea o lungime de 121 de kilometri şi are ca termen de finalizare 2015

Un consorţiu din România, care include două companii ale omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, şi patru asocieri din care fac parte companii din China, Turcia, Franţa, Spania, Austria, Grecia şi Italia au depus oferte pentru construcţia drumului expres/autostrăzii Craiova - Piteşti.

Ofertele privind candidaturile pentru etapa de precalificare în vederea atribuirii contractului de concesiune privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres/autostrăzii Craiova - Piteşti au fost deschise miercuri, la sediul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Consorţiul românesc este format din companiile Spedition UMB şi Tehnostrade, deţinute de Umbrărescu, şi Vectra Service, controlată de omul de afaceri Marcel Butuza.

Asocierile străine care au depus ofertele sunt Obrascon Huarte Lain - OHL ZS, din Spania, China Communications Construction Company - Dogus Insaat Ve Ticaret (Turcia) - Egis Projects (Franţa), Strabag (Austria) - Vinci (Franţa) - Aktor (Grecia) şi Impregilo - Salini, din Italia.

"Lungimea ce va fi construită este de 121 km, iar viteza de proiectare este de 100 km/h pentru porţiunea de drum expres şi 130 km/h pentru cea de autostradă", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că a primit de la ministrul Dan Şova lista cu cei înscrişi în competiţia pentru realizarea autostrăzii Piteşti-Craiova, el arătând că de executarea acesteia sunt interesate cinci consorţii.

CNADNR a anunţat în luna martie că vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova - Piteşti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), care va fi realizat ca drum expres sau autostradă, miercuri, 8 mai, fiind termenul limită pentru depunerea candidaturilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite