CFR Călători anunță un program de transport special în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte și suplimentează numărul trenurilor

0
Publicat:

Cu prilejul minivacanței de 1 Mai și Paște, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinațiile de vacanță, dar și spre domiciliu, pentru a fi alături de cei dragi de sfintele sărbători, CFR Călători va asigura un program de transport special, anunță un comunicat al companiei.

Tren CFR Călători. FOTO Shutterstock
Tren CFR Călători. FOTO Shutterstock

Astfel, în perioada minivacanței 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai 2024, pasagerii au în plus faţă de trenurile existente în programul obișnuit de circulaţie mai multe legături spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj Napoca, Brașov.

„De asemenea, și călătorii din alte regiuni au la dispoziție o serie de conexiuni rapide din capitală, pe fondul existenței mersului de tren cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur”, precizează CFR Călători în comunicat.

În zilele cu trafic crescut din această minivacanță, CFR Călători pune la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul țării.

„Se va monitoriza atent traficul de pasageri și în funcție de evoluția și dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinații în limita parcului de material rulant tehnic disponibil. Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor cumpărarea cu anticipație a legitimaţiilor de călătorie!”, mai transmite CFR călători.

Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale de vânzare:

  • online, direct de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă – „CFR Călători bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din stații – https://www.cfrcalatori.ro/cum-sa-cumperi-bilet/
  • direct de la casele de bilete din stații, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Pasagerii pot beneficia de reduceri de până la 10% la cumpărarea cu anticipație sau de 10% reducere dacă optează pentru oferta dus-întors. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 90% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Detalii, pe  www.cfrcalatori.ro, secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

„Înainte de urcarea în tren, recomandăm tuturor călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie și după caz, documentele pentru transport aferente, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare”, amintește CFR Călători.

Informații despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon din stațiile CFR publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul www.cfrcalatori.ro la Mers tren trafic intern.
  • de la personalul nostru din staţii.

Amintim că, din14 iunie, până pe 14 octombrie 2024, trenul internațional „România” va asigura zilnic legătura directă de la București către Istanbul /Halkali, Varna, Sofia și retur. Biletele spre/dinspre aceste destinații sunt deja puse în vânzare, anunță CFR Călător

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite