Centura Capitalei: Cum avansează lucrările pe şantierul Pasajului Berceni. „Va fi dat în trafic în toamnă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la Pasajul Berceni, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioţşteanu
Lucrări la Pasajul Berceni, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioţşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a publicat noi imagini de pe şantierul Pasajului Berceni de pe Centura Capitalei. Potrivit oficialului, pasajul va fi dat în trafic în toamna acestui an.

„Lucrările la Centura Capitalei s-au reluat şi la Pasajul Berceni. Acum începe montarea segmentelor de cerc care au fost deja asamblate la sol. Acestea vor constitui tablierul metalic aferent inelului central. Lucrările se execută cu o macara de mare tonaj, cu capacitate de ridicare de 600 de tone. Şi vor continua şi în următoarele nopţi. Menţionez că şi acest pasaj va fi dat în trafic în toamna acestui an.”, a transmis reprezentantul Ministerului Transporturilor pe pagina de Facebook.

În decembrie 2021, Ionel Scrioşteanu anunţa că pe şantierul pasajului Berceni au ajuns 1.000 dintre cele 1.400 de tone de tablier metalic necesare realizării pasajului.

„Numărătoare inversă la pasajul Berceni: ultimele 10 luni de lucru. Până acum au sosit în şantier 1.000 dintre cele 1.400 de tone de tablier metalic necesare realizării pasajului. Continuă asamblarea elementelor tablierului metalic la sol, iar până acum au fost finalizate 6 tronsoane. ”, a transmis oficialul.

În iunie 2020, secretarul de stat anunţa că Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei.

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului prevedea şase luni de proiectare, la care se adaugă 24 luni pentru execuţie.

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic după cel de la Domneşti.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021.

Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

VIDEO Cum avansează lucrările pe şantierul Pasajului Berceni

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite