Cea mai amplă operaţiune antihackeri din istoria Rusiei: 18 persoane arestate pentru că au furat peste 25 de milioane de dolari din conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţiile financiare din Rusia au fost vizaţi de 18 atacuri de la mijlocul anului trecut, ce au dus la pierderi de circa 45 de miliarde de dolari
Instituţiile financiare din Rusia au fost vizaţi de 18 atacuri de la mijlocul anului trecut, ce au dus la pierderi de circa 45 de miliarde de dolari

Serviciul de securitate rus FSB a anunţat miercuri că a ajutat la arestarea membrii unei bande de hackeri care au furat 1,7 miliarde de ruble (25,42 de milioane de dolari) din conturile instituţiilor financiare, relatează Reuters. Bloomberg notează este vorba de cea mai amplă operaţiune anti-hackeri din istoria Rusiei.

FSB a reţinut, într-o operaţiune comună cu Ministerul de Interne şi unităţi înarmate ale Gărzii Naţionale, circa 50 de persoane, dintre care 18 se află după gratii la Moscova, până la judecarea cazului. Alţi trei bărbaţi nu au dreptul să plece din ţară. Potrivit FSB, arestările au fost făcute în 15 regiuni ruse simultan.

„În urma percheziţiilor, au fost confiscate numeroase computere, precum şi dispozitive de comunicaţii, carduri bancare pe nume false şi documente financiare, dar şi sume semnificative de bani, ceea ce confirmă natura ilegală a activităţii lor“, se arată în comunicat FSB.

„Din ce ştiu eu, aceasta este cea mai amplă (operaţiune – n.r.) de arestare de hackeri din istoria Rusiei“, a declarat şeful Departamentului de investigare a incidentelor legate de computere de la Kaspersky Lab, Ruslan Stoianov. Kaspersky Lab a contribuit la identificarea hackerilor şi la strângerea de dovezi, a precizat el.

Autorităţile ruse nu au precizat ce bănci au fost afectate sau câte conturi au fost compromise. Ancheta este încă în curs. Creditorii din Rusia au fost vizaţi de 18 atacuri de la mijlocul anului trecut, ce au dus la pierderi de peste trei miliarde de ruble (circa 45 de miliarde de dolari), a precizat Ministerul rus de Interne.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite