Ce spune şeful ASF despre retragerea din România a administratorilor de pensii Pilon II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinte ASF, Leonardo Badea
Preşedinte ASF, Leonardo Badea

Preşedintele ASF Leonardo Badea spune că niciunul dintre cei şapte administratori de pensii private Pilonul II nu a depus până acum o cerere de retragere din România.

„La acest moment, la nivelul ASF nu avem înregistrată nicio cerere privind intenţia de părăsire a sistemului pe pensii private din partea vreunuia dintre cei şapte administratori prezenţi pe piaţă. Nu există nici informal, nici formal. Cred că trebuie să analizăm situaţia cu echilibru, cu răbdare. Sunt adeptul dialogului, adeptul răbdării de a ne asculta unul pe altul şi de a face analize şi de a găsi căi comune pentru rezolvarea unor situaţii care pot apărea pe pieţele financiare non-bancare”, a declarat Leonardo Badea pentru profit.ro.

Reacţia sa vine după ce economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, a declarat că marea majoritate, dacă nu chiar toate cele şapte societăţi care administrează pensii private Pilon II, se gândesc să se retragă din România, din cauza efectelor OUG 114.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici s-a arătat deranjat de declaraţia lui Lazea, spunând că „BNR îşi cam depăşeşte din atribuţii”. El a spus că va invita administratorii de fonduri la o discuţie cu privire la Ordonanţa 114.

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) susţine că decizia de retragere de pe piaţa din România aparţine fiecărei societăţi care administrează pensii private Pilon II.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite