Ce angajamente și-a luat Mega Image pentru a putea prelua Profi

0
Publicat:

Mega Image și-a luat o serie de angajamente pentru a i se aproba achiziția companiei Profi Rom Food, cea care operează rețeaua de magazine Profi în România.

Mega Image
Mega Image și-a luat o serie de angajamente pentru a i se aproba achiziția companiei Profi Rom Food

Setul de reguli propuse intenționează să asigure stabilitate și predictibilitate pe piața de retail din România, mai ales prin raportare la partenerii actuali ai celor două rețele de retail (Mega Image și Profi), cât și a potențialilor viitori parteneri ai Mega Image și Profi.

Angajamentele propuse reprezintă o premieră în istoria achizițiilor similare de pe piața din România și denotă preocuparea companiei de a asigura transparență și siguranță la nivelul partenerilor comerciali sau ai potențialilor viitori parteneri, cât și de a reafirma angajamentul ferm de a aduce consumatorilor produse de calitate, sigure și la un preț competitiv, prin susținerea furnizorilor în acest demers”, au informat joi reprezentanții companiei.

Angajamentele asumate includ reguli de gestionare a relațiilor cu furnizorii și cuprind 2 părți:

  • Partea Generală, aplicabilă tuturor furnizorilor, reprezintă o procedură clară și transparentă privind regulile de listare și delistare a produselor, precum și de gestionare a relațiilor comerciale, și stabilește modalități obiective și echidistante de evaluare a produselor, asigurând, totodată, respectarea cerințelor privind calitatea și siguranța, în scopul protejării consumatorilor.
  • Partea Specială, aplicabilă doar acelor furnizori care realizează mai mult de 20% din cifra lor de afaceri cu cele două rețele, include o serie consistentă de garanții și măsuri de protecție suplimentare create în beneficiul furnizorilor. Un element important de protecție este angajamentul conform căruia furnizorii incluși în această categorie nu vor fi delistați, excepție făcând situațiile cu totul excepționale, clar definite in procedură, care privesc în principal aspecte precum siguranța și sănătatea alimentelor, calitatea produselor, respectarea normelor legale. De asemenea, acești furnizori vor beneficia de termene extinse de notificare și oportunități de remediere a eventualelor neconformități, creându-le astfel un cadru care să le permită adaptarea activității, creșterea performanțelor și soluționarea problemelor operaționale. Totodată, aceștia se vor bucura de un sprijin suplimentar, sub formă de consultanță și formare, respectiv colaborare directă cu reprezentații celor două rețele, în scopul dezvoltării și îmbunătățirii relațiilor comerciale.

Compania promite produse de calitate, la preț competitiv

Mega Image împreună cu grupul Ahold Delhaize își reafirmă angajamentul ferm de a aduce consumatorilor produse de calitate, sigure și la un preț competitiv, urmărind totodată susținerea furnizorilor în acest demers. În acest context, angajamentele propuse de către grupul Ahold Delhaize au în vedere garantarea continuării relațiilor comerciale benefice și eficiente, asigurând la nivelul pieței de retail din România predictibilitate și stabilitate, astfel încât furnizorii Mega Image și/sau Profi să se bucure de protecții suplimentare pentru o perioadă de timp de 24 de luni și să fie încurajați în diversificarea activității lor comerciale”, a precizat compania, adăugând că angajamentele propuse până la acest moment vizează exclusiv piața de aprovizionare (furnizorii). Urmare a continuării discuțiilor cu Consiliul Concurenței, vor fi propuse și angajamente ce privesc piața de desfacere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite