Câţi bani ar putea încasa Pfizer din vânzarea de vaccinuri anti-Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, marţi, pentru a treia oară în acest an, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, compania semnează acorduri cu ţările din întreaga lume pentru doze booster şi pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va strânge 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-Covid, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare, care au fost făcute în luna mai, transmite Agerpres.

Pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager, Pfizer şi laboratorul german BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale.

Graţia campaniei de vaccinare împotriva pandemiei COVID-19, vaccinul Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei. Grupul Pfizer, renumit pentru medicamente precum Xanax şi Viagra, împarte în mod egal cheltuieile şi profiturile generate de vânzarea de vaccinuri anti-Covid cu partenerul german BioNTech.

Pfizer şi Moderna au majorat în această vară preţul vaccinurilor împotriva Covid-19 din contractele încheiate cu Uniunea Europeană, în contextul riscului apariţiei unor tulpini mai periculoase, relata Financial Times.

Potrivit sursei citate, termenii noilor contracte, încheiate anul acesta pentru un total de 2,1 miliarde de doze, livrabile până în 2023, au fost renegociate după ce testele clinice de faza a treia au arătat că vaccinurile ”mRNA” Pfizer/BioNTech şi Moderna au o eficienţă mai mare decât a celor produse de companiile Oxford/AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Astfel, noul preţ al dozei Pfizer/BioNTech este de 19,50 euro, faţă de 15,50 anterior, potrivit detaliilor din contract consultate de Financial Times.

De asemenea, preţul unei doze Moderna este de 25,50 euro, în condiţiile în care persoane care cunosc detalii ale precedentelor negocieri au precizat că în primul contract negociat cu UE preţul a fost de 19 euro per doză.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite