Articol publicitar

Cât te costă să cumperi o motosapă în primăvara 2020?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara ne bate la uşă! Deşi prognoza meteo este tot mai instabilă în ultimii ani, agricultorii se organizează corespunzător pentru a-şi procesa pământurile bogate în roade. Nu doar cei care au solicitat fonduri pentru prelucrarea unor culturi se interesează de cele mai bune utilaje pentru prelucrarea culturilor şi a pământului, ci şi cei care au porţiuni relativ mici de teren.

Iar modul de îngrijire al culturilor, cât şi cel de alegere al utilajelor potrivite, joacă un rol extrem de important în calitatea produselor obţinute, cât şi în ceea ce priveşte producţia. Cu cât utilajele sunt mai performante, cu atât prelucrarea materiei şi a pământului devine mai uşoară. 

Agricultura şi grădinăritul pot fi în fond două activităţi extrem de interesante şi plăcute, dacă sunt derulate în mod corespunzător. E necesar nu doar anumite unelte şi maşini, ci şi vaste cunoştinţe din partea agricultorilor şi a grădinarilor. Mulţi alegi după cum bine ştim, ustensilele tradiţionale, alţii au decis să se modernizeze şi să-şi după pasiunea sau afacerea la un alt nivel, alegând utilaje moderne precum motosapatoare, motosape semiprofesionale sau profesionale. 

  • Motocultor LONCIN LC750 7CP + Accesorii motosapatoare= 2399 lei

Ce este o motosapă

Pentru cei care au o experienţă în domeniul agriculturii şi al grădinăritului, cu siguranţă noţiunea este destul de familiară. 

Odinioară strămoşii se foloseau de accesorii clasice, precum sapa, grebla etc. accesorii foarte utile de altfel, care permiteau prelucrarea pământului, afânarea acestuia, respectiv pregătirea sa pentru a produce roadele dorite. 

Sapa este un element mai puţin utilizat în zilele noastre, însă cu o tradiţie şi utilitate vastă în trecut, care ajută astfel la săparea unor porţiuni de teren, respectiv la mărunţirea pământului, la amestecarea acestuia cu fertilizanţi, la crearea cuiburilor de plantare sau la culegerea efectivă a materialului răsădit. De pildă, sapa poate fi folosită la săparea cuiburilor pentru o serie de legume şi cereale, dar se mai foloseşte şi la cultivarea acestora când dau rod. 

Locul sapei a fost înlocuit de motosapa, care este un dispozitiv mecanizat şi relativ automatizat, dedicat special agriculturii şi a grădinăritului.

Dacă odinioară era necesară o forţă mare de muncă pentru a putea cultiva în timp util, redus, toate roadele de pe o parcelă de pământ, cât şi mult efort fizic, motosapa pătrunde adânc în sol oferind utilizatorilor mai multă dexteritate. Totodată, motosapa nu implică la fel de multe eforturi precum o sapă tradiţională, iar activitatea de cultivare a rodului poate fi astfel realizată de o singură persoană, în acelaşi timp precum în cadrul procedeului clasic, cu acelaşi randament. Astfel, motosapa ne ajută să ne desfăşurăm activităţile cu mai multă plăcere şi mai multă simplitate.

Oamenii nu mai sunt supuşi la atât de mult efort precum erau bătrânii şi străbunicii noştri, ceea ce însemnă că prin achiziţia unui astfel de utilaj putem să ne ducem atribuţiile la bun sfârşit fără prea mare efort, fără a necesitata o forţă de muncă ridicată şi implicit costuri financiare ridicate, dar obţinând în acelaşi timp mai mult timp pentru a ne îngriji de noi înşine.

Achiziţia unor astfel de utilaje este benefică inclusiv pentru sănătate, eforturile asociate cu prelucrarea pământului fiind reduse semnificativ. 

  • Motocultor O-MAC New 750-S, 7CP, roti de cauciuc, freze, rarita reglabila si plug arat= 2049 lei
Imagine indisponibilă

De unde poţi achiziţiona o motosapa

În zilele noastre vei găsi cu uşurinţă o motosapă adecvată nevoilor tale, fără să depui prea mare efort. Vei găsi acest utilaj atât în cadrul magazinelor specializate cu unelte şi utilaje pentru agricultură şi grădinărit, fie la furnizori specializaţi sau în diferite magazine online de profil sau generaliste. 

Deşi fiind un utilaj atât de răspândit pare şi simplu de ales, pentru cei care sunt la început de drum alegerea unei motosape poate fi o adevărată provocare, mai ales că vorbim de un utilaj de dimensiuni relativ mari şi care necesită implicaţii financiare destul de mari. Este bine să te informezi şi să-ţi analizezi decizia de fiecare dată înainte să faci o astfel de achiziţie şi să nu scoţi banii din buzunar pentru primul model care-ţi iese în cale. Cu siguranţă ştii deja că preţurile pot varia, la fel ca şi modelele disponibile.

Apelând la o serie de vânzători obişnuiţi rişti să cheltui pentru o motosapă mai mult decât valorează acest dispozitiv, asta pentru că în costurile de vânzare se vor reflecta costurile de transport de la producător la vânzător, cât şi forţa de muncă şi taxe proprii impuse pentru atingerea profitului. Astfel, achiziţia unei motosape poate ajunge să fie mai scumpă chiar şi cu câteva sute de leila un magazin fizic, spre deosebire de unul online. 

  • Tocator resturi vegetale Heinner VTRV001, electric, 2500W = 567 lei

Un alt avantaj când vine vorba de motosape şi de achiziţia lor din magazinele online e reprezentat de gamă, de numărul produselor şi de preţuri. În mediul online vei găsi mai multe modele, fiecare prezentate corespunzător cu toate informaţiile specifice. Mulţi dintre furnizori sunt dispuşi inclusiv să-ţi ofere informaţii tehnice suplimentare, fapt ce-ţi poate veni în ajutor dacă ai nevoie de anumite performanţe şi/sau suggestii de achiziţie. Mulţi dintre vânzătorii din magazinele fizice sunt simpli vânzători, astfel că şansele ca aceştia să-ţi ofere informaţii avansate şi multiple despre o motocoasă profesională sunt destul de minime. În plus, unii distribuitori au intenţia de a câştiga cât mai mult profit, sugerându-ţi astfel modele de motocoase mai scumpe, dar nu neapărat mai eficiente. 

  • Motosapa Ruris Dac 6000K, 6.5 CP, Benzina, 4 timpi,  motosapatoare ruris dac = 1229 lei

Astfel, în magazinele online poţi analiza tu însuţi o serie de modele vaste. Nu mai trebuie să te raportezi doar la câteva modele de bază pe care le găseşti în magazinele fizice. Totodată vorbim de avantaje şi la preţul de achiziţie. Motosapele din mediul online au un preţ mai bun şi mai mic, ceea ce înseamnă că poţi cumpăra o motosapă la un preţ mai avantajos şi să faci economii pe care să le pui deoparte şi să le investeşti în alte accesorii şi utilaje. De asemenea poţi cheltui aceeaşi sumă de bani pe o motosapă mult mai avansată din punct de vedere tehnologic, care să-ţi asigure un randament şi o productivitate mai ridicată.

Şi nu în cele din urmă, în tip ce pentru achiziţia unui asemenea utilaj din magazinele fizice trebuie să te interesezi personal de modalitatea de transport sau să suporţi costuri extra foarte ridicate pentru transportul la domiciliu, multe dintre magazinele online de profil ajung inclusiv să ofere transport gratuit prin proprii transportatori. 

  • Motosapa Ruris 1001KSD, 10 CP, Motorina, 4 timpi + roti cauciuc + plug reversibil rev2 + roti metalice 500 = 4799 lei

De ce aspecte tehnice trebuie să ţii cont atunci când alegi o motosapă

Dacă te-ai convins că o motosapă este fi utilajul de care ai nevoie sau cel care-ţi lipseşte pentru a practica grădinăritul şi agricultura ca un adevărat profesionist, trebuie să ştii că nu este important şi relevant doar locul de unde alegi să faci achiziţia, ci şi aspectele tehnice ale acestui utilaj.

Este foarte important ca în alegerea ta să ţii cont de brand-ul producător, cel care a stat la baza inovaţiei unei motosape. Există mărci de motosape foarte cunoscute şi populare, cât şi mărci mai puţin cunoscute. În mod evident cele mai renumite mărci, precum Ruris, ProGarden, Boch etc. vor avea un preţ mai ridicat , nu doar din cauza numelui, ci şi a performanţelor.

Preţul va fi influenţat şi de tipul de motorizare, astfa pentru că motosapa este în prezent disponibilă în două versiuni - motosapa pe combustibil, cât şi motosapa electrică.

  • Motocultor profesional ProGarden BT330/G177 = 6000 lei

Motosapa pe combustibil este o sapă automatizată care necesită combustibil pentru a funcţiona. Asta înseamnă că de fiecare dată când o vei utiliza şi în funcţie de mărimea suprafeţei şi de frecvenţa în utilizare, vei fi nevoit să o alimentezi exact ca pe un automobil. Totodată, cu cât motorul motosapei va fi mai puternic, cu atât motosapa va necesita o cantitate mai mare de carburant, iar costurile pot creşte în mod evident.

O altă alternativă poate fi motosapa electrică, care de asemenea se regăseşte în două versiuni, atât în varianta de motosapă electrică obişnuită, cu alimentare direct de la priză, cât şi motosapa cu acumulator. 

  • Motosapa ProGarden HS 1100D, 13 CP, Benzina, Latime de lucru 500-1100 mm = 2900 lei

Motosapa cu acumulator are o durată de viaţă scăzută, însemnând că la anumite intervale regulate de timp vei vi nevoit să te opreşti din treabă pentru a încărca acumulatorul. De regulă astfel de utilaje cu acumulatori necesită o perioadă mai lungă de încărcare, ceea ce înseamnă că pentru suprafeţe extrem de mari alegerea s-ar putea să nu fie întocmai rentabilă.

  • Pompe submersibile AL-KO SUB 10000 DS Comfort = 331 lei

Totuşi există şi posibilitatea achiziţionării unei motosape electrice care funcţionează ca orice alt dispozitiv electric, prin conexiune directă la priză. Trebuie să ţii cont însă că ai nevoie de o reţea electrică puternică şi stabilă pentru a evita căderile de tensiune, cât şi de o conexiune îndelungată. De pildă, dacă ai o suprafaţă de teren extrem de mare sau dacă ai nevoie de o motosapă pentru o parcelă în extravilan, o motosapă electrică s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Pe lângă faptul că aceasta poate solicita un consum energetic foarte ridicat, în cazul zonelor de câmpie şi a terenurilor dedicate agriculturii este practic imposibil să-ţi poţi alimenta motosapa. În acest caz, o motosapă pe combustibil sau cea cu acumulator pot fi mult mai potrivite.

Trei sugestii de motosape si motocultoare recomandate în 2020

1. Motosapa Progarden HS1100-16, 16CP, far + roti

Motosapa Progarden este o motosapă pe combustibil, respectiv benzină, care este disponibilă spre vânzare la preţul de aproximativ 3300 lei. 

Această motosapă este ideală pentru diferite suprafeţe de teren care necesită prelucrări agricole şi nu numai, având un motor puternic şi o normă de poluare euro 5. Dacă eşti axat pe culturi agricole de calitate şi dacă acestea corespund unui anumit profil, trebuie să ţii cont şi de norma de poluare a motosapei, deoarece ea poate afecta calitatea rodului final (aşa cum prevăd normele pentru agricultura eco şi bio).

Aceasta poate freza până la o lăţime de 1,6 m, iar adâncimea de frezare poate atinge 0,3 m. Utilajul este foarte stabil şi durabil, datorită materialelor de calitate superioară utilizate, cât şi datorită discurilor laterale, respectiv a roţilor mari, ce oferă o stabilitate şi o durabilitate mai ridicată.

2. Motosapa RURIS 7500ACC3 + roti cauciuc 4.00-8 + rarita ajustabila + plug + adaptor + dispozitiv cartofi + cultivator multifunctional + accesoriu tractat + roti metalice 400 fara manicot, 7 CP

Motosapa Ruris 7500ACC3 este o motosapă modernă care face parte din tiparul motosapelor electrice. Această motosapă este disponibilă la preţul de aproximativ 2800 lei iar marele avantaj pe care aceasta îl deţine este reprezentat de numărul accesoriilor cu care aceasta vine la pachet. 

Astfel, accesoriile oferite oferă posibilitatea utilizatorilor de a folosi acest utilaj după bunul plac şi cu randament maxim, atât pentru o serie de practici de grădinărit, cât şi în ceea ce priveşte prelucrările agricole, pe suprafeţe ridicate de teren. Poate fi utilizată cu succes pe suprafeţe de până la 3000 MP iar datorită motorului cu 7 cai putere aceasta nu este nici la fel de zgomotoasă ca cea precedentă, dar în acelaşi timp este şi mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

 Motorul este realizat de către o companie de top, cea ce oferă utilizatorilor o mai multă dexteritate şu uşurinţă în utilizare şi întreţinerea mecanismului, fapt pentru care această motosapă este o alegere extraordinară chiar şi pentru începători.

  • Motosapa Ruris 731ACC, Benzina, 4 timpi + roti cauciuc + rarita fixa + plug + adaptor + dispozitiv scos cartofi + roti metalice arat 400 fara manicot + cultivator = 2349 lei

3. Sapatoare fara cablu Einhell Power-X-Change GE-CR 30 Li, 18 V, 4 cutite, latime lucru 30 cm

Pentru terenuri care nu necesită o afânare şi o prelucrare la mari adâncimi şi lăţimi recomandăm o motosapă mai simplă, la fel de eficientă şi care necesită investiţii financiare mai reduse - Einhell Power-X. Preţul de vânzare al acestei motosape este de 819 lei, iar această motosapă este o alegere electrică ce funcţionează prin intermediul acumulatorilor reîncărcabile.

Motosapa vine la pachet cu utilajul în sine, cât şi cu o staţie de încărcare. Bineînţeles, puteţi opta pentru diferite versiuni ale kit-ului, cu unul sau mai mulţi acumulatori, cât şi cu sau fără staţie de alimentare.

În concluzie, dacă ai o pasiune pentru grădinărit sau pentru agricultură, motosapa este un utilaj de nelipsit din arsenalul tău. Fie că-ţi doreşti cele mai bune, cele mai bio şi cele mai proaspete legume şi fructe, fie că acorzi o atenţie deosebită în modul în care arată curtea şi grădina din jurul casei, te poţi ocupa ca un adevărat profesionist de acestea, prin intermediul unei motosape. Nu uita ca în alegerea ta să ţii cont de o serie de aspecte relevante, precum alegerea magazinului, a furnizorilor, a producătorilor a aspectelor tehnice sau a preţului. 

Pentru mai multe oferte motosape semiprofesionale, cu diverse accesorii (rarita fixa sau rarita reglabila, dispozitiv de scos cartofi, cultivator etc) vizitaţi evoMAG.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite