Cât costă o piscină interioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cât costă o piscină interioară. Construirea incintei necesită sume suplimentare
Cât costă o piscină interioară. Construirea incintei necesită sume suplimentare

A venit vara, au sosit şi căldurile. Iar unii, mai norocoşi, dispun de locuinţă la ţară şi suficient teren cât să îşi construiască o piscină. „Adevărul“ vă prezintă cât costă o piscină interioară.

În primul rând trebuie menţionat că este vorba de piscine construite, nu de cele gonflabile. De asemenea, piscinele construite pot fi atât în aer liber, cât şi în incinte acoperite, unde apa poate fi încălzită după voie, însă în acest caz se mai adaugă la costuri şi cele privind realizarea construcţiei în sine care să o adăpostească.

Cât costă o piscină interioară. Modele prefabricate

Piscinele sunt şi ele de două feluri: unele construite de beton şi altele prefabricate. De asemenea, pe lângă construcţia în sine pot exista o mulţime de alte costuri, precum instalarea de filtre, mozaic, iluminare sau algaecide. Pe site-ul Magazin-piscine.com cea mai ieftină este o piscină care costă 3.851 lei. Aceasta este prefabricată, pereţii fiind realizaţi din oţel galvanizat cu înveliş din PVC. De formă circulară, piscina are o adâncime de 1,2 metri şi un volum de 8 metri cubi. Pe măsură ce volumul creşte, cresc şi preţurile: la 15 metri cubi volum, o piscină prefabricată tot de formă circulară costă 5.078 lei, iar una cu 23 de metri cubi ajunge la 7.031 lei.

Evident, echipamentele adiţionale, cum ar fi căminul tehnic sau scara de acces în piscină, nu sunt incluse în preţul afişat şi se comandă separat.

Pe site-ul piscineingropate.ro un model de 40 de metri cubi cu diametrul de 6 metri, adâncime de 1,5 metri costă 4.640 euro, ceea ce înseamnă în jur de 20.650 euro.

Cât costă o piscină interioară. Piscinele din beton

În cazul piscinelor din beton, preţurile cresc pe măsură ce urcă şi costurile cu materialele de construcţie. Spre exemplu, pe magazin/piscine.com, cea mai iefină piscină din beton, cu 5 metri lungime x 3 metri lăţime x 1,2 metri adâncime şi un volum de 18 metri cubi costă 19.708 lei. Compania notează, însă, că preţul include manopera. De asemenea, preţul include mozaic, un sistem filtrare profesional cu skimmere, filtru cu nisip, pompă piscine şi sistem de refulare, plus o hidroizolaţie (membrană elastică în 2 straturi, plasa din fibra de sticlă. Atenţie, însă, preţul nu include excavaţia, betonul, turnarea acestuia şi transportul materialelor.

O piscină mai mare, cu adâncime de 1,5 metri adâncime costă cu o treime mai mult: 27.894 lei, dar are o lungime de 8 metri, o lăţime de 4 şi un volum de 48 de metri cubi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite