Capacitatea de transport a Trenurilor Soarelui va fi suplimentată cu 3.000 de locuri pe zi

0
Publicat:

Capacitatea de transport a Trenurilor Soarelui va fi suplimentată cu 3.000 de locuri pe zi, urmând să fie puse la dispoziţia pasagerilor aproximativ 21.000 de locuri zilnic dinspre toate regiunile ţării către litoralul Mării Negre, a anunţat vineri CFR Călători.

foto gara soare vara
Capacitatea de transport a Trenurilor Soarelui va fi suplimentată FOTO Arhivă

„Numărul turiştilor care profită de vacanţă şi care aleg să călătorească cu trenul este în continuă creştere. În aceste condiţii, conducerea CFR Călători a decis ca, începând de astăzi, 5 iulie 2024, să suplimenteze capacitatea de transport cu încă 3000 locuri pe zi, astfel că vor fi puse la dispoziţia pasagerilor aproximativ 21.000 de locuri zilnic dinspre toate regiunile ţării către litoralul Mării Negre. Dacă la începutul sezonului estival - 14/15 iunie 2024, la trenurile cu regim de rezervare ce asigură legătura dinspre principalele oraşe cu litoralul românesc, erau puse la vânzare aproximativ 14.000 locuri zilnic, ulterior acestei date, capacitatea de transport a crescut la peste 18.000 de locuri zilnic”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, pentru a răspunde cerinţelor de transport ale publicului călător, pe ruta Constanţa - Mangalia şi retur, în perioada 10 - 16 iulie va circula suplimentar o pereche de trenuri Regio.

Conform sursei citate, trenurile sunt: R 13881 cu plecare din Constanţa la ora 21:58 şi sosire în Mangalia la ora 23:28, cu opriri în toate staţiile de pe această rută şi trenul R 13882 cu plecare din Mangalia la ora 3:20 şi sosire în Constanţa la ora 4:41, cu opriri în toate staţiile de pe această rută.

CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport. 

Programul „Trenurile Soarelui” a început pe 14 iunie

Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7 pe 8 septembrie 2024.

Toate regiunile țării vor fi conectate în perioada verii cu destinațiile de vacanță cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la una-două ore) pe ruta București Nord–Constanța și retur.

Astfel, timp de trei luni, 30 de trenuri directe (15 dus și 15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (șapte dus și șapte întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

36 de trenuri (18 dus și 18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care nouă perechi trec și prin București Băneasa), două perechi numai din București Băneasa și o pereche din București Obor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite