Câciu, despre a doua tranșă din PNRR: Sper că primim banii până la finalul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propus pentru portofoliul de la Investiții și Proiecte Europene (MIPE), Adrian Câciu a declarat la audieri că speră ca a doua tranșă din PNRR să fie plătită până la finalul lunii iunie.

Adrian Câciu, cu gura întredeschisă
Adrian Câciu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Investițiilor Foto MEDIAFAX

El a arătat că se aşteaptă o decizie a CCR şi apoi Comisia trebuie să evalueze cererea săptămâna viitoare, să ne dea răspunsul final şi apoi parcursul de plată.

„Până la finalul lunii să încasăm aceşti bani din tranşa a doua din PNRR, pentru că până la urmă este destul de întârziată această cerere de plată şi acesta este primul lucru pe care îl voi face când voi prelua portofoliul de la MIPE”, a spus Adrian Câciu la Parlament. El a arătat că există o discuţie cu Comisia Europeană. „Chiar astăzi există o decizie pe care o aşteptăm de la Curtea Constituţională pentru un anumit jalon din cele în discuţie şi Comisia trebuie să evalueze cererea săptămâna viitoare, să ne dea răspunsul final asupra cererii de plată şi apoi parcursul de plată”, a mai adăugat Câciu.

La finalul lunii aprilie, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a dat asigurări că România nu va pierde bani din cea de-a doua tranșă de plată din PNRR, susținând că în cel ai rău caz vor fi suspendați 140 de milioane de euro, până la remedierea problemelor. 

„Ce pot să vă asigur cu certitudine este că nu vom pierde din cererea de plată doi niciun euro. Vor fi cel mult amânați. Dacă aceste chestiuni de natură procedurală care nu au treabă cu fondul problemei vor fi percepute de către Comisie ca și un motiv pentru plată parțială atunci 140 de milioane de euro le vom avea suspendate, dar nu pierdute”, a susținut Marcel Boloș, indicând că ar fi vorba despre o perioadă de 6 luni. 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai arătat că cea de-a treia tranșă de plată din PNRR depinde de reforma companiilor de stat.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite