Un alt mare producător auto închide 12 fabrici, cu 18.000 de angajaţi

Un alt mare producător auto închide 12 fabrici, cu 18.000 de angajaţi

După ce PSA (Peugeot, Citroen, Opel) a anunţat închiderea tuturor uzinelor sale, un alt mare producător auto a anunţat că va suspenda temporar producţia la 12 dintre fabricile sale pentru a proteja angajaţii împotriva răspândirii coronavirusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, Renault a anunţat că opreşte producţia şi la două sit-uri spaniole. Vor fi afectate 12 uzine cu 18.000 de angajaţi. 

Programul uzinelor din alte ţări va depinde de situaţia punctuală de acolo (restricţiile impuse de autorităţi, disponibilitatea componentelor, numărul de cazuri de coronavirus n. r.), a anunţat compania.
 
Deocamdată nu s-au anunţat opriri de producţie la uzina Dacia sau la Ford Craiova.
 
Grupul auto francez PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën, Opel) a anunţat luni închiderea tuturor uzinelor sale din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, citată de autocar.co.uk.
 
Cel mai mare producător auto din Franţa şi numărul doi din Europa a urmat astfel exemplul rivalului italo-american Fiat Chrysler (FCA), cu care de altfel este implicat într-un proces de fuziune, care anterior a decis închiderea majorităţii uzinelor sale europene până la data de 27 martie.
 
Uzinele de la Mulhouse (Franţa) şi Madrid (Spania) ar urma să se închidă încă de luni iar celelalte uzine îşi vor închide porţile în mod treptat pe parcusul acestei săptămâni "din cauza înmulţirii numărului de cazuri grave de Covid-19 înregistrate în apropierea facilităţilor de producţie, a întreruperilor în aprovizionare din partea furnizorilor importanţi precum şi din cauza scăderii brutale a pieţelor auto", a explicat PSA într-un comunicat de presă.
 
Compania a informat că, marţi, urmează să fie închise uzinele sale franceze de la Poissy, Rennes şi Sochaux, precum şi cele de la Zaragoza (Spania), Eisenach şi Rüsselsheim din Germania, Ellesmere Port (Marea Britanie) şi Gliwice (Polonia). Miercuri urmează să fie închise uzinele de la Hordain (Franţa), Vigo (Spania), Mangualde (Portugalia), iar joi cele de la Luton (Marea Britanie) şi Trnava (Slovacia).
 
De asemenea, producătorul francez de pneuri Michelin a decis să întrerupă, timp de o săptămână, producţia la uzinele sale din Spania, Franţa şi Italia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările