Tesla a vândut peste 300.000 de maşini în ultimele trei luni din 2021. Ce aşteptări au specialiştii pentru acest an

Tesla a vândut peste 300.000 de maşini în ultimele trei luni din 2021. Ce aşteptări au specialiştii pentru acest an

Foto: Shutterstock

Moody's a îmbunătăţit ratingul Tesla Inc cu două trepte, reflectând aşteptările agenţiei de evaluare financiară că firma condusă de Elon Musk îşi va menţine poziţia de lider pe segmentul producerii de vehicule electrice pe baterii, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, compania va continua să se extindă rapid şi să-şi îmbunătăţească profitabilitatea.
 
Agenţia mai apreciază că politica financiară a Tesla va fi probabil prudentă şi lichidităţile vor rămâne la un nivel ridicat, dar a avertizat că marja de profit a Tesla ar putea fi sub presiune în 2023 dacă alţi producători auto vor oferi maşini electrice pe baterii mai competitive, transmite Agerpres.
 
De asemenea, Moody's estimează că Tesla va livra aproape 1,4 milioane de vehicule în 2022, faţă de aproximativ 936.000 în 2021.
 
În trimestrul patru din 2021, Tesla a livrat clienţilor un număr record - 308.600 - de maşini electrice, mult peste estimările analiştilor de pe Wall Street. 
 
Conform datelor Refinitiv, analiştii se aşteptau ca producătorul auto american să livreze 263.026 vehicule în ultimele trei luni din 2021. A fost al şaselea trimestru consecutiv în care Tesla a raportat livrări record.
 
Pe termen lung, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră vrea să înregistreze o creştere a livrărilor de cel puţin 50%. Noile uzine Tesla din Texas şi de lângă Berlin vor fi esenţiale pentru majorarea producţiei şi îndeplinirea obiectivelor.
 
Cele mai multe modele livrate în trimestrul patru din 2021 au fost Model 3, Model Y, Model S şi Model X.
 
Analiştii de la Credit Suisse se aşteaptă ca anul acesta Tesla să-şi majoreze livrările la 1,3 milioane de vehicule.
 
Pe fondul aşteptărilor investitorilor privind majorarea producţiei, acţiunile Tesla au crescut cu aproape 50% în 2021, iar capitalizarea bursieră a depăşit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările