Piaţa criptomonedelor a depăşit pragul de 3 trilioane de dolari. Specialist: Băncile vor intra pe piaţa crypto în „cel mult 3 ani”

Piaţa criptomonedelor a depăşit pragul de 3 trilioane de dolari. Specialist: Băncile vor intra pe piaţa crypto în „cel mult 3 ani”

Foto: Arhivă Adevărul

Fostul director al gigantului bancar Citigroup, Vikram Pandit, a afirmat într-un interviu acordat Bloomberg că în cel mult trei ani fiecare bancă mare sau companie de investiţii se va gândi activ dacă ar trebui să tranzacţioneze „active legate de criptomonede”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandit a fost CEO al Citigroup între 2007 şi 2012, înfiinţând ulterior The Orogen Group, o companie axată pe investiţii în domeniul tech.
 
Potrivit Hotnews.ro, declaraţiile acestuia reprezintă încă un semn că sectorul bancar tradiţional devine tot mai deschis faţă de criptomonede, preţul acestora crescând exploziv în 2021.
 
Sursa citată menţionează că, potrivit unei analize efectuate recent, cele mai mari bănci de pe Wall Street au început să angajeze numeroşi experţi din domeniu, un semn că adoptarea activelor digitale la nivel instituţional ar putea avea loc mai devreme decât anticipau unii analişti.
 
Goldman Sachs a angajat 82 de profesionişti din domeniul crypto, Walls Fargo 74, Fidelity 68, JPMorgan 63, potrivit companiei de date Revelio care a căutat prin anunţurile de locuri de muncă postate online.
 
Capitalizarea de piaţă totală a criptomonedelor a crescut de la 450 de miliarde de dolari la începutul anului la un nivel record de peste 3.000 de miliarde luni.
 
Pandit a vorbit în termeni favorabili şi despre adoptarea de către băncile centrale ale unor monede digitale care să le permită oamenilor să deţină şi să facă plăţi în moneda băncii centrale.
 
Fostul CEO al Citigroup a investit în companii din domeniul crypto precum Coinbase însă nu toţi greii din sectorul bancar sunt atât de entuziasmaţi de criptomonede.
 
De exemplu, Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, este un cunoscut sceptic şi a declarat recent că bitcoin şi criptomonedele sunt lipsite de valoare. Însă chiar şi Dimon spune că banca pe care o conduce vrea să acorde clienţilor săi acces „pe cât de curat posibil” la active digitale întrucât există o cerere puternică din partea acestora.
 
Citigroup Inc. este o companie de servicii financiare americană cu sediul în New York City. Conform Forbes Global 2000, este cea mai mare şi mai profitabilă companie de servicii financiare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările