Deutsche Bank înfiinţează o „bancă de rebuturi“ de 50 de miliarde de euro

Deutsche Bank înfiinţează o „bancă de rebuturi“ de 50 de miliarde de euro

Deutsche Bank intenţionează să îşi revizuiască activităţile de tranzacţionare prin crearea unei aşa-numite „bănci de rebuturi“, în care să păstreze active care nu sunt de bază în valoare de zeci de miliarde de euro, a declarat luni pentru Financial Times o sursă anonimă apropiată situaţiei, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mutarea va veni la pachet cu reducerea sau închiderea unor activităţi de tranzacţionare de acţiuni şi derivate din afara Europei.

„Banca de rebuturi“ va găzdui active în valoare de până la 50 miliarde euro.

Deutsche a transmis, ca răspuns la articolul FT, că „lucrează la măsuri de accelerare a transformării sale, pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea. Vom anunţa toate părţile interesate dacă şi când este necesar“.

Măsurile fac parte dintr-o restructurare semnificativă a diviziei de investiţii, o sursă majoră de venituri pentru cea mai mare bancă din Germania, care după criza financiară din 2008 s-a confruntat cu probleme în a genera profituri durabile. Deşi banca a încercat în mod repetat o revenit, s-a confruntat cu obstacole, cum ar fi acuzaţiile de spălare a banilor şi teste de stres care au eşuat. De asemenea, încercarea de a crea un „campion“ german prin fuziune cu Commerzbank a eşuat în aprilie.

În luna mai, CEO-ul Christian Sewing a promis acţionarilor „reduceri dure“ la divizia de investiţii care nu raportează performanţe.

Acţiunile Deutsche, care s-au tranzacţionat recent la minime record, au crescut cu 2% la bursa de la Frankfurt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: