Daimler este acuzat că ar fi încălcat în mod deliberat standardele de mediu din SUA

Daimler este acuzat că ar fi încălcat în mod deliberat standardele de mediu din SUA

Daimler trebuie să răspundă acuzaţiilor aduse în SUA pentru depăsirea nivelului de noxe

Daimler trebuie să răspundă acuzaţiilor aduse pentru depăsirea nivelului de noxeAcuzaţiile din SUA privind nivelul excesiv al emisiilor de oxid de azot (NOx) la modelele Mercedes sunt nefondate, a anunţat vineri grupul german Daimler AG , transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzaţiile din SUA privind nivelul excesiv al emisiilor de oxid de azot (NOx) la modelele Mercedes sunt nefondate, a anunţat vineri grupul german Daimler AG , transmite Reuters.

În SUA, a fost înregistrată plângerea proprietarului unui Mercedes BlueTEC cu motorizare diesel, care acuză grupul german că a utilizat în mod deliberat un soft ce determină depăşirea de 19 ori a limitei emisiilor de oxizi de azot (NOx), stabilite conform standardelor Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Această depăşire a fost constată când motoarele funcţionează la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.

Producătorii de motoare diesel sunt în centrul atenţiei după ce grupul german Volkswagen a admis în septembrie 2015 că a trişat la testele pentru determinarea noxelor din emisiile de gaze, cu ajutorul unui soft specializat.

Aproximativ 11 milioane de maşini ale grupului Volkswagen vândute în întreaga lume ar putea fi dotate cu acest soft ilegal. Daimler a negat în repetate rânduri că ar fi procedat în acelaşi mod.

Anunţul privind acţiunea împotriva Daimler a fost făcut de firma de avocatură Hagens Berman, care îi reprezintă şi pe proprietarii de vehicule Volkswagen implicate în scandalul emisiilor.

Un purtător de cuvânt al Daimler a precizat că producătorul auto va examina nivelul emisiilor şi se va apăra în instanţă împotriva acuzaţiilor.

Acţiunile Daimler au scăzut vineri cu 3%, la 62,82 euro, la Bursa de la Frankfurt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările