Scandalul noxelor, faza despăgubirilor: Volkswagen oferă compensaţii generoase clienţilor din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Volkswagen va oferi compensaţii generoase pentru aproape 600.000 de proprietari din Statele Unite, ale căror vehicule sunt echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Compania germană nu a hotărât dacă proprietarii vehiculelor vor fi despăgubiţi în numerar sau dacă maşinile lor vor fi răscumpărate, reparate sau înlocuite, a declarat Kenneth Feinberg, şeful fondului care se ocupă de plângerile depuse împotriva Volkswagen. El a condus şi fondul de compensare pentru atacurile din 11 septembrie, scrie Agerpres.

Scandalul emisiilor a dus la scăderea acţiunilor companiei cu 26%, de la începutul anului. Totuşi, şeful Fondului suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume, Yngve Slyngstad, a dat asigurări că instituţia îşi va menţine investiţiile în grupul german.

„Volkswagen este o companie importantă pentru Germania, Europa şi restul lumii. De aceea, ne vom menţine participaţia, atât timp cât vor exista fondul şi compania auto”, a afirmat Yngve Slyngstad.

Vineri, Volkswagen a anunţat că va amâna publicarea rezultatelor anuale şi întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor. Iniţial, conducerea companiei stabilise că în 10 martie vor fi publicate rezultatele şi în 21 aprilie va avea loc Adunarea. Grupul german estimează că profitul operaţional, înainte de scandalul din 2015 va fi „la acelaşi nivel ca în anul precedent”.

Rezultatele anchetei privind modul în care a fost posibil scandalul noxelor şi numele persoanelor responsabile vor fi publicate în a doua parte a lunii aprilie, a anunţat Volkswagen.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite