China este cel mai mare partener al UE pentru importuri

China este cel mai mare partener al UE pentru
importuri

China a fost anul trecut cel mai mare partener al Uniunii Europene pentru importuri, circa 20% din totalul importurilor din afara UE venind din această ţară, potrivit Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, ţara asiatică a fost a doua ca importanţă pentru exporturile UE, primind 11% din totalul exporturilor extraeuropene, după SUA, care are o pondere de 20% a exporturilor în afara UE.

Din perioada 2007-2017, UE a avut un deficit comercial (adică a importat mai mult decât exportat) cu China. Acest deficit comercial a fluctuat uşor, dar a crescut în cursul perioadei şi a atins nivelul de 176 miliarde de euro în 2017.

Atât în ceea ce priveşte exporturile, cât şi importurile UE cu China, domină „maşinile şi vehiculele”, „produsele chimice” şi „alte produse industriale”. Împreună, aceste produse fabricate reprezintă 85% din exporturile UE şi 97% din importurile din China. „Autovehiculele şi vehiculele” erau cel mai exportat produs UE către China, în timp ce „echipamentele de telecomunicaţii” erau principalele produse importate în UE din China.

În rândul statelor membre, Olanda (83 miliarde de euro) au fost cel mai mare importator din China, Germania (87 miliarde de euro) fiind cel mai mare exportator către China în 2017. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: