Amazon majorează salariul minim al angajaţilor din depozitele sale din Germania la 12 euro pe oră

Amazon majorează salariul minim al angajaţilor din depozitele sale din Germania la 12 euro pe oră

Sediu Amazon din Munchen Germania FOTO Shutterstock

Amazon va garanta angajaţilor din depozitele sale din Germania un salariu minim de 12 euro pe oră, pe fondul unui conflict de lungă durată cu un important sindicat din această ţară, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Germania este cea mai mare piaţă a Amazon după Statele Unite, iar sindicatul german Verdi a organizat greve încă din 2013, pentru a contesta salariile mici şi condiţiile grele de muncă.

Majorarea va intra în vigoare în luna iulie. În prezent, salariul minim oferit de Amazon porneşte de la 11,30 euro pe oră în unele locaţii, dar depăşeşte 12 euro în altele.

Salariul minim oferit de Amazon depăşeşte salariul minim din Germania, de 9,5 euro pe oră. Angajaţii au declanşat însă greve în mod regulat, cum ar fi anul trecut, când protestul a coincis cu evenimentul de promovare ”Prime Day”, în valoare de 1,600 de miliarde de dolari, organizat anual de companie. Angajaţii au fost nemulţumiţi că bonusul pentru coronavirus a fost eliminat.

Un reprezentant al sindicatului Verdi a declarat că majorarea este cea mai mică pe care a putut compania să o ofere, după ce ”a câştigat bani frumoşi în ultimele luni”, şi că salariile sunt mai mici decât solicitările sale pentru mulţi angajaţi.

Amazon, al cărei profit net a crescut la 8,1 miliarde de dolari în primul trimestru, de la 2,5 miliarde de dolari în urmă cu un an, a fost supusă unor critici similare la nivel global, privind condiţiile de muncă şi nivelul salariilor.

Un purtător de cuvânt al Amazon din Germania a spus că toţi angajaţii vor primi o mărire de salariu, iar Amazon a anunţat ântr-un comunicat că noi creşteri sunt programate pentru viitor.

Citeşte şi:

UE: Poziţia dominantă pe piaţă a Siri, Alexa şi Google Assistant este un motiv de îngrijorare

Asistenţii vocali Alexa, Siri şi Google Assistant îngrijorează UE: „Şi-ar putea utiliza influenţa pentru a prejudicia concurenţa”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările