Bursele şi preţurile petrolului au scăzut joi. Dolarul s-a apreciat, după cele mai recente date privind inflaţia din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto shutterstock
foto shutterstock

Atât bursele cât şi preţurile petrolului au scăzut joi. Dolarul s-a apreciat, după cele mai recente date privind inflaţia din SUA.

Noile date privind inflaţia din SUA au amplificat temerile privind majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed). Conform datelor publicate miercuri, preţurile de consum din SUA au crescut în luna precedentă cu 9.1% în termeni anuali, după un avans de 8.6% în luna mai. 

Analiştii consideră că aceste date măresc probabilitatea ca Fed să majoreze destul de agresiv dobânzile în perioada următoare. Reprezentanţii Fed ar putea să propună majorarea dobânzii cheie chiar şi cu 1 punct procentual, în cadrul şedinţei din luna iulie, relatează news.ro.

Dolarul a urcat la cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani. Este moneda preferată de investitori în această perioadă, în timp ce preţul aurului a scăzut cu 2%, apropiindu-se de minimul ultimului an. Indicele dolarului a urcat cu 0.49%, iar euro a scăzut cu 0.5%, la 1.001 dolari pe unitate. Miercuri a avut loc prima cădere sub paritate din 2002 pentru euro în favoarea dolarului.

Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2%. Traderii presupun că va scădea cererea de ţiţei dacă Fed va alege să majoreze substanţial dobânzile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite