Bursa de Valori Bucureşti a încheiat anul 2015 cu un profit mai mic cu 41% faţă de 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul 2015 a fost unul mai slab pentru BVB, în comparaţie cu anul precedent FOTO Mediafax
Anul 2015 a fost unul mai slab pentru BVB, în comparaţie cu anul precedent FOTO Mediafax

Profitul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pe 2015 a fost de şapte milioane de lei, cu 41% mai puţin faţă de anul precedent, pe fondul unei activităţi mai slabe de tranzacţionare.

Principalul indice al pieţei BET a înregistrat o scădere cu 1,1% în 2015, în timp ce varianta sa de randament total BET-TR a urcat cu 3,1% după încorporarea dividendelor plătite de companiile componente, transmite HotNews, care citează Raportul Preliminar al BVB.

"Trebuie menţionat faptul că societăţile listate la BVB au înregistrat cele mai mari randamente ale dividendului din regiune", se precizează în Raport.

Piaţa de capital a înregistrat o activitate de tranzacţionare mai puţin intensă în 2015, pieţele de acţiuni generând tranzacţii în valoare de nouă miliarde de lei (inclusiv ofertele), cu 32% sub nivelul înregistrat în 2014. Segmentul instrumentelor cu venit fix a avut o evoluţie mai bună, pe fondul mai multor tranzacţii, inclusiv oferta de vânzare a obligaţiunilor emise de Primaria Bucureşti şi emisiunea de titluri de stat dedicată investitorilor de retail, prima de acest gen din ultimii 10 ani

Activitatea mai slabă de tranzacţionare, lipsa unor tranzacţii semnificative şi comisioanele de tranzacţionare mai reduse au condus la o scădere cu 35% a veniturilor operaţionale preliminare comparativ cu anul precedent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite